Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κορυφαία αθλήτρια για το 2010 και πάλι η Τσιάβου!


Κοσμίδης, Τσιάβου, Ν.Ο Βουλιαγμένης στην κορυφή.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης, η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών του Ν. Ο. Βουλιαγμένης, αναδείχθηκαν «πρώτοι των πρώτων» για το 2010, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μεταξύ των επαγγελματιών αθλητικών δημοσιογράφων-μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Ένα δημοψήφισμα που διεξήχθη εφέτος για 57η φορά, με ρεκόρ συμμετοχής καθώς ψήφισαν 472 συνάδελφοι και πλέον αποτελεί θεσμό στα αθλητικά πράγματα της χώρας μας.
Συγκεκριμένα, κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής, Λευτέρης Κοσμίδης με 1474 ψήφους, κορυφαία αθλήτρια η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας,Αλεξάνδρα Τσιάβου, με  624 ψήφους, και κορυφαία ομάδα η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ν.Ο. Βουλιαγμένης, με 759 ψήφους. Κορυφαία προπονήτρια αναδείχθηκε η Αλεξία Καμένου, του Ν.Ο. Βουλιαγμένης,  με  962 ψήφους, κορυφαίος αθλητής με αναπηρία  ο Χρήστος Ταμπαξής με  1025 ψήφους και κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η  Μαρία Σταματουλά με  886 ψήφους.
Η ανακοίνωση των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, ομάδων, προπονητών και αθλητών-τριών με αναπηρία έγινε σήμερα στη μεγάλη εκδήλωση «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ 2010», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτικής, Αθλητικής και Κοινωνικής ζωής του τόπου, καθώς και πλήθους κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά τη φιλόξενη αίθουσα του ΣΕΦ.
Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδιος και για τον αθλητισμό, Γιώργος Νικητιάδης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άρια Αγάτσα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Πρόεδρος της  ΕΠΟ, Σοφοκλής       Πιλάβιος, ο Πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της Football League 1, Σπύρος Καλογιάννης, η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρέσβειρα του Ευ Αγωνίζεσθαι, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Ισίδωρος Κούβελος, ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ, Γιώργος Ανατολάκης κ.α
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
  Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας (οι 10 πρώτοι ανά κατηγορία), οι «ειδικές βραβεύσεις» και οι τιμητικές διακρίσεις που απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ 2010»:
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ
  1. Λευτέρης Κοσμίδης (Ενόργανη Γυμναστική:  1474 ψήφοι)
  2. Ηλίας Ηλιάδης (Τζούντο: 788 )
  3. Βλάσης Μάρας (Ενόργανη Γυμναστική:  658)
4. Τζιμπρίλ Σισέ  (Ποδόσφαιρο: 441), 5. Σπύρος Γιαννιώτης (Κολύμβηση: 349), 6. Θόδωρος   Χατζηθεοδώρου (Υδατοσφαίριση: 133), 7. Περικλής Ιακωβάκης (Στίβος: 77), 8. Μίλος Τεόντοσιτς (Μπάσκετ: 67), 9. Ιωάννης Ταμουρίδης  (Ποδηλασία: 65), 10. Μάικ Μπατίστ (Μπάσκετ: 61).
ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ
  1. Αλεξάνδρα Τσιάβου (Κωπηλασία:  624 ψήφοι)
  2. Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (Τζούντο: 611 )
  3. Βάσω Μιλούση ( Ενόργανη Γυμναστική:  479)
4. Εβίνα Μάλτση (Μπάσκετ: 446), 5. Αγγελική Γερολύμου (Υδατοσφαίριση: 432), 6. Κέλλυ Αραούζου (Κολύμβηση: 404), 7. Βάσω Βουγιούκα (Ξιφασκία: 327), 8. Ρούξι Ντουμιτρέσκου (Βόλεϊ: 192), 9. Μαριάνα Λυμπερτά (Κολύμβηση: 171), 10. Άντι Μελιδώνη (Υδατοσφαίριση: 141).
ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
  1. Ν.Ο. Βουλιαγμένης (Υδατοσφαίριση γυναικών:  759 ψήφοι)
  2. Εθνική ομάδα ανδρών (ποδόσφαιρο :743)
  3. Αθηναϊκός (Μπάσκετ γυναικών: 734)
4. Εθνική Ομάδα Γυναικών (Υδατοσφαίριση: 396), 5. Εθνική Ομάδα  (Ενόργανη Γυμναστική:  299),  6.Παναθηναϊκός (Ποδόσφαιρο: 241), 7. Παναθηναϊκός (Μπάσκετ ανδρών: 131),  8. Τριγκώνης – Πασχαλίδης (Ιστιοπλοϊα: 85),  9. Γιαννιώτης – Φωκαΐδης – Αραούζου  (Κολύμβηση: 72), 10. Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών (Μπάσκετ: 70).
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
  1. Αλεξία Καμένου (Υδατοσφαίριση: 962 ψήφοι)
  2. Τζώρτζης Δικαιουλάκος (Μπάσκετ :550)
  3. Γιώργος Αγγέλου ( Ενόργανη Γυμναστική: 441)
4. Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Μπάσκετ: 383), 5. Κώστας Μίσσας (Μπάσκετ: 244), 6. Γιώργος Μπαρτζώκας (Μπάσκετ: 243), 7. Φερνάντο Σάντος (Ποδόσφαιρο: 240), 8. Γιώργος Μορφέσης (Υδατοσφαίριση: 206), 9.Νίκος Νιόπλιας (Ποδόσφαιρο: 166), 10. Νίκος Ηλιάδης (Τζούντο: 161).
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
  1. Χρήστος Ταμπαξής (Κολύμβηση: 1025 ψήφοι)
  2. Ευστράτιος Νικολαϊδης (Στίβος: 553)
  3. Παύλος Μάμαλος (Αρση Βαρών: 489 )
4. Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (Κολύμβηση: 409), 5. Γεράσιμος Πυλαρινός (Ξιφασκία με αμαξίδιο: 271), 6.Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης (Στίβος: 235), 7. Γιάννης Κωστάκης (Κολύμβηση: 117), 8. Παράσχος Στογιαννίδης (Στίβος: 109), 9. Αναστάσιος Τσίου (Στίβος: 75), 10. Πασχάλης Σταθεάκος (Στίβος: 71).
ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
  1. Μαρία Σταματουλά (Στίβος: 886 ψήφοι )
   2.   Θεοδώρα Μουτσίου (Σκοποβολή: 624 )
3.   Μαρία Τσάκωνα (Κολύμβηση: 505)
4. Βαλασία Κυργιοβανάκη (Στίβος: 369),  5. Σέμιχα Ριζάογλου (Κολύμβηση: 224),  6. Μαρία Καλπακίδου (Κολύμβηση: 149).
ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
* Το έπαθλο ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ ΟΠΑΠ ΑΕ. απονεμήθηκε στους Στέλιο Γιαννακόπουλογια την 17χρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο και  Γιώργο Καραγκούνη, που ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές στην Εθνική μας ομάδα.
* Το  έπαθλο ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, στον Στέλιο Καζάζη, προπονητή της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού που προστάτευσε τον συνάδελφό του, του Ολυμπιακού Άντερς Κρίστιανσον, από ακραίες συμπεριφορές οπαδών.
* Το έπαθλο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, στις τρίδυμες αθλήτριες της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Βασιλική-Παγώνα, Άννα-Μαρία και Ειρήνη-Μαρίνα Αλεξανδρή.
Το έπαθλο COCA COLA Τρία Έψιλον, στην Άννα Κορακάκη, που βραβεύτηκε ως ανερχόμενο ταλέντο της Σκοποβολής για την 8η θέση που κατέκτησε στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μονάχου.
* Ειδικές βραβεύσεις δόθηκαν ακόμη στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στη Σιγκαπούρη και συγκεκριμένα στους Μιχάλη Ναστόπουλο καιΑπόστολο Λαμπρίδη, (ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου),  Ζωή Παρασκευοπούλου(ασημένιο μετάλλιο στο διπλό μικτό, μαζί με τον Σλοβένο Ράι, στην Τοξοβολία), Λυδία Νταλαμάγκα και Ελένη Διαμαντή (χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου), Θοδωρή Χρυσανθόπουλο (χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ) και στους Σπύρο Παναγιωταρά, Θόδωρο Τσιλούλη, Μανώλη Τσελεντάκη καιΛάμπρο Βλάχο (χάλκινο μετάλλιο στο μπάσκετ).
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Τέλος, τιμητικές διακρίσεις απονεμηθούν στον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και εξαίρετο επιστήμονα, γιατρό, Λάκη Νικολάου, στον πρωταθλητή της Κολύμβησης, Σπύρο Γιαννιώτη για τις παγκοσμίου επιπέδου επιτυχίες του στο επίπονο αγώνισμα μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, στον Όμιλο Ερετών, που είναι ο αρχαιότερος ενεργός αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, στον Αθανάσιο Κριτσινέλη, που έχει φροντίσει για τη διατήρηση σπάνιας συλλογής από δάδες Ολυμπιακών Αγώνων, στον αθλητή της Ιστιοπλοΐας, Γιάννη Μιτάκη, που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις, στη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για την διαχρονικά άριστη συνεργασία με τους αθλητικούς συντάκτες και την πολύπλευρη συνεισφορά του ΣΕΦ στον ελληνικό αθλητισμό.
Τέλος τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στον παλαίμαχο Γάλλο διεθνή ποδοσφαιριστή Κριστιάν Καρεμπέ, στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλοι οι ξένοι άσσοι των γηπέδων που ήρθαν στην Ελλάδα για τον φιλικό αγώνα, που θα γίνει αύριο στο γήπεδο Γ. Καραισκάκης, στον οικοδεσπότη του προαναφερθέντος αγώνα, μεγαλομέτοχο και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: