Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Το σχέδιο άθλησης όλων των πολιτών

Ένα φιλόδοξο σχέδιο άθλησης για όλους τους πολίτες, με αξιοποίηση κάθε χώρου -όπου είναι εφικτό- σε όλη την Ελλάδα, δρομολογεί η Πολιτεία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Χρήστος Αηδόνης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, και στην οποία παραβρέθηκε επίσης ο νέος πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας, καθηγητής εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης.
«Ολοι οι ανοιχτοί χώροι μετατρέπονται σε χώρους άθλησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Αηδόνης, ενώ υπογράμμισε παράλληλα ότι στόχος, σε πρώτη φάση, είναι η μείωση της παχυσαρκίας κατά 5%. «Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα έχουμε δεκάδες ή και εκατοντάδες αθλητικά σημεία, όπου θα αθλούνται οι πολίτες», πρόσθεσε ο υφυπουργός. «Θα μετατρέψουμε σε χώρους άθλησης μέχρι και μη χρηστικούς δρόμους».

Ο κ.Αηδόνης επισήμανε πως το σχέδιο Αθλητισμού στις πόλεις θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ θα αναπτυχθούν δράσεις για ποιότητα ζωής των πολιτών. «Θα εκμεταλλευθούμε τον κάθε χώρο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. «Μας ενδιαφέρει να αθλείται όλη η κοινωνία. Χρειαζόμαστε διαδρομές άθλησης». Ο κ.Αηδόνης είπε στη συνέχεια ότι είναι χαμηλό το κόστος του προγράμματος αυτού, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη, όσον αφορά τη φυσική δραστηριότητα των πολιτών. Παράλληλα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο σχέδιο της Πολιτείας για τεχνητή χιόνωση σε μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ώστε να αποτελέσει ο αθλητισμός και μία υπόθεση οικονομικής ανάπτυξης.

Ο κ.Μπιτσαξής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης για δυνατότητα άθλησης όλων των πολιτών είναι χαμηλού κόστους, αλλά τεράστιας κοινωνικής εμβέλειας. Οσον αφορά τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics το 2011, ο γ.γ.Αθλητισμού τόνισε: «Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 86 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τώρα περιορίστηκε στα 26 εκ.ευρώ, ενώ πέρα από τη συμμετοχή του Δημοσίου, θα υπάρξουν χορηγίες από ΟΠΑΠ και Ευρωπαϊκή Ενωση». Σχετικά με το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, ο κ.Μπιτσαξής επισήμανε πως κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να διεξαχθούν.

Greek Rowers: Ελπίζω να κάνουν κάτι απ' όλα αυτά γιατί νομίζω ότι τα έχουμε ακούσει ξανά. Επίσης, μέσα στους ανοιχτούς χώρους άθλησης να συμπεριλάβουν  τα ποτάμια και τις λίμνες.  Η δημιουργία κωπηλατικών κέντρων, σε συνδυασμό με τις ήπιες κλιματολογικές συνθήκες,  θα μπορούσε να φέρει ομάδες και αθλητές από γειτονικές χώρες για προετοιμασία, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: