Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Υποτροφίες σε αθλητές για την Ολυμπιακή προετοιμασία.


Σημαντική ήταν η Ολομέλεια της Τρίτης της ΕΟΕ, καθώς ανακοινώθηκαν υποτροφίες σε αθλητές, που εξασφάλισε η  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μέσω της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Πρόκειται για χρήματα που θα δοθούν για την κάλυψη εξόδων της Ολυμπιακής Προετοιμασίας και άλλων 17 Ελλήνων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Αναμφίβολα πρόκειται για μία πολύ σημαντική συμφωνία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς, που επήλθε ύστερα από συνάντηση και συμφωνία του Προέδρου της ΔΟΕ Δρ Ζακ Ρογκ με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο.
Στους 17 αθλητές και αθλήτριες που έρχονται να προστεθούν στους πρώτους πέντε της αρχικής φάσης του προγράμματος των αθλητικών υποτροφιών εντάσσονται , κατά άθλημα, οι:
Λευτέρης  Κοσμίδης (γυμναστική), Ηλίας Ηλιάδης (τζούντο), Περικλής Ιακωβάκης (στίβος), Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση), Δημήτρης Μότσιος (μοντέρνο πένταθλο), Στέργιος Παπαχρήστος – Γιάννης Τσίλης – Νίκος Γκουντούλας – Αποστόλης Γκουντούλας (κωπηλασία), Αλεξάνδρα Τσιάβου – Χριστίνα Γιαζιτζίδου (κωπηλασία), Γιάννης Χρήστου – Γιώργος Τζιάλλας (κωπηλασία), Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (τζούντο), Βλάσης Μάρας (γυμναστική) και Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής (ιστιοπλοία).
Στα τέλη του καλοκαιριού είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της Ολυμπιακής τους προετοιμασίας, με κονδύλια της ΔΟΕ και οι Γιάννης Αρζουμανίδης (πάλη), Χρήστος Τσακμάκης (κανόε καγιάκ), Βασιλική Βουγιούκα (ξιφασκία), Παναγιώτης Γκιώνης (επιτραπέζια αντισφαίριση) και Αθηνά Δούκα, καθώς και η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών
Το πρόγραμμα παροχής αθλητικών υποτροφιών σε Έλληνες πρωταθλητές που ισχύει για ατομικά αθλήματα και ομαδικά αγωνίσματα και εξασφάλισε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα στη προετοιμασία όλων των αθλητών, στην προσπάθεια επίτευξης σημαντικών διακρίσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Από www.sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: