Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΩΠΗΛΑΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η Κ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



            Ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου κατατάσσεται σύμφωνα με την Παγκόσμια Κωπηλατική Ομοσπονδία (FISA) η Κατερίνα Νικολαΐδου του Ν.Ο.Κατερίνης αφού συγκαταλέγεται μέσα στις πρώτες 40 της Παγκόσμιας Κατάταξης.
            Η σειρά κατάταξης (ranking) προκύπτει ανάλογα με τα μετάλλια και τις επιδόσεις  των 3 τελευταίων ετών, σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών και Παγκόσμια Κύπελλα αλλά και τα συνολικά χρόνια που ο αθλητής/τρια αγωνίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο.
            Η Κατερίνα Νικολαΐδου που συμμετέχει από το 2009 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και έχει κατακτήσει τη 2η θέση (αργυρό μετάλλιο) τόσο στο Παγκόσμιο Πρωταθλήμα το 2013 και το 2014 στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, όσο και φέτος στο διπλό σκιφ γυναικών, κατέκτησε επάξια μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες κωπηλάτριες του κόσμου, επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια κλάση της.          Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι βρίσκεται πάντα στο βάθρο των νικητών, σε κάθε παγκόσμια διοργάνωση, παρά τις αλλαγές, σε κατηγορία και αγώνισμα, φέρνοντας σταθερά διακρίσεις στη χώρα μας και την Πιερία.
            Η υψηλή θέση της Νικολαΐδου στην Παγκόσμια Κατάταξη, είναι ακόμη μια αναγνώριση από τη Παγκόσμια Κωπηλατική Ομοσπονδία, που τον περασμένο Μάιο είχε ανακηρύξει την κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια, «Ανερχόμενο Αστέρι» («Rising Star») της παγκόσμιας κωπηλασίας. 
            Η Κατερίνα Νικολαΐδου έχοντας κατακτήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας στο αγώνισμα διπλό σκιφ γυναικών, μαζί με τη Σοφία Ασουμανάκη προπονούνται εντατικά με στόχο μια διάκριση στο Ρίο.

Ο Έφορος Δ. Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Κώστας Σακκάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: