Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Με διπλή αποστολή η Εθνική στο Παγκόσμιο Ανδρών-Γυναικών

Για το Εγκμπελέτ (Aiguebelette) της Γαλλίας αναχωρεί το απόγευμα της Δευτέρας (24/8) η Εθνική ομάδα κωπηλασίας προκειμένου να λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα διεξαχθεί από 30 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 17 αθλητές κι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος σε 7 αγωνίσματα αποτελούν την Ελληνική αποστολή στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς η οποία μάλιστα αποτελεί και τον βασικό αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε η συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού θα λάβουν μέρος 1300 αθλητές από 77 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 27 αγωνίσματα εκ των οποίων 14 Ολυμπιακά, 8 μη Ολυμπιακά και 5 παραολυμπιακά.

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί σε 5 Ολυμπιακά και 2 μη Ολυμπιακά αγωνίσματα επιδιώκοντας ασφαλώς τις περισσότερες δυνατές προκρίσεις στα 5 ολυμπιακά για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 στο Μπλεντ της Σλοβενίας η Ελλάδα είχε εξασφαλίσει τέσσερις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου του 2012 όπου ήρθε και το χάλκινο μετάλλιο από τις Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

Από εκείνα τα πληρώματα τα δυο μετέχουν και στο παγκόσμιο του Εγκμπελέτ ενώ τα υπόλοιπα τρία θα έχουν την πρώτη τους εμπειρία.

Πρόκειται για το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα (8οι στο Λονδίνο) και την τετράκωπο άνευ των ανδρών με τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και την προσθήκη του Διονύση Αγγελόπουλου αντί του Στέργιου Παπαχρήστου (4οι στο Λονδίνο).

Τα υπόλοιπα τρία πληρώματα που θα διεκδικήσουν την πρόκριση είναι το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη, το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με την Γεωργία Δημάκου και Αμαλία Τσιάβου που πρόσφατα αναδείχθηκε χρυσή Παγκόσμια πρωταθλήτρια κάτω των 23 στη Φιλιππούπολη καθώς και την τετράκωπο άνευ ελ βαρών με τους Στέφανο Ντούσκο, Σπυρίδων Αντώνη, Κώστα Βαρδάκα, Γιάννη Πέτρου.

Και τα πέντε πληρώματα πρέπει να καταλάβουν μέχρι την 11η θέση στην τελική κατάταξη για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς δηλαδή και η 5η θέση στον μικρό τελικό δίνει πρόκριση για το Ρίο.

Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν μια δύσκολη αποστολή την άνοιξη του 2016 στην τελευταία ρεγκάτα πρόκρισης που θα δίνει μόλις δυο εισιτήρια για κάθε αγώνισμα.

Επίσης θα λάβουν μέρος και δυο μη Ολυμπιακά πληρώματα και συγκεκριμένα ο Σπύρος Γιάνναρος στο σκιφ ελ βαρών και οι Γιώργος Κόνσολας-Κωνσταντίνος Μάντζιος στην δίκωπο άνευ ελ βαρών.

Τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε, και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σάκης Αθανασιάδης, Τόλης Παλαιοπάνος, Χρόνης Βλασταρίδης ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί και ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς.

Αναλυτικά η ελληνική ομάδα:

Διπλό σκιφ ελ βαρών (α): Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟΛ)-Λευτέρης Κόνσολας (ΝΑΟΣ) ΦΩΤΟ
Τετράκωπος άνευ (α): Γιάννης Τσίλης (ΝΟΙ)-Διονύσης Αγγελόπουλος (ΟΣΦΠ)-Γιώργος Τζιάλλας (ΝΟΙ)-Γιάννης Χρήστου (ΝΟΚ)
Τετράκωπος άνευ ελ βαρών (α): Στέφανος Ντούσκος (ΝΟΙ)-Σπυρίδων Αντώνης (ΝΟΙ)-Κωνσταντίνος Βαρδάκας (ΝΟΙ)-Γιάννης Πέτρου (ΙΟΘ)
Σκιφ ελ βαρών (α): Σπύρος Γιάνναρος (ΕΝΟΑ)
Δίκωπος άνευ ελ βαρών (α): Γιώργος Κόνσολας (ΝΑΟΣ)-Κωνσταντίνος Μάντζιος (ΝΟΙ).
Διπλό σκιφ ελ βαρών(γ): Αμαλία Τσιάβου (ΝΟΙ)-Γεωργία Δημάκου (ΝΑΣ)
Διπλό σκιφ (γ): Κατερίνα Νικολαίδου (ΝΟΚατ)-Σοφία Ασουμανάκη (ΕΝΟΑ)
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: