Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Με σύμμαχο τον ήλιο

By sportsfeed


Το τελευταίο κωπηλατικό κοινόβιο του 2014 συνεχίζεται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Μαραθώνα, και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας, Σάκης Αθανασιάδης, μας ξεναγεί στη δύσκολη καθημερινότητα των κωπηλατών μας.

του Νίκου Κούδα

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας μίλησε στο Sportsfeed.gr για την τρίτη ημέρα των προπονήσεων, προσφέροντας την πολύτιμη ματιά του για τα τεκταινόμενα στον Σχινιά:

«Ο αγώνας μας συνεχίζεται εδώ στον Σχινιά. Σήμερα είχαμε τη διεξαγωγή των ιατρικών εξετάσεων και στους υπόλοιπους αθλητές μας. Αυτός ο σωστός έλεγχος είναι κάτι που ζητάμε κάθε χρόνο ως ομοσπονδία να υπάρχει για τους κωπηλάτες που ενδιαφέρονται για την Εθνική ομάδα με εξειδικευμένα ιατρικά τεστ, όπως αιματολογικά και καρδιολογικά. Έτσι για κάθε αθλητή που γυμνάζουμε εδώ, και σε συνεργασία με τον γιατρό μας, διατηρούμε έναν πλήρη ιατρικό φάκελο-προφίλ, που είναι ανά πάσα στιγμή προσβάσιμο και από τη διεθνή ομοσπονδία (FISA), η οποία έχει καθιερώσει συγκεκριμένες εξετάσεις για όσους θέλουν να λάβουν μέρος στα πρωταθλήματά της. Γι’ αυτόν άλλωστε τον λόγο το άθλημά μας είναι ένα από τα καθαρότερα που υπάρχουν, με ελάχιστα κρούσματα ντόπινγκ σε σχέση με άλλα αθλήματα».

Όσο για τα αμιγώς αγωνιστικά θέματα, ο έμπειρος τεχνικός διευκρινίζει: «Από πλευράς προπονήσεων δεν φορτσάρουμε, αλλά “φορτώνουμε” όπως λέμε από πλευράς δουλειάς, με τον όγκο να είναι μεγάλος, αλλά την ένταση σαφώς μικρότερη. Ευτυχώς μας ευνόησαν οι καιρικές συνθήκες, με λιακάδα, καθόλου βροχή ή αέρα, και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 16 βαθμούς. Σίγουρα υπάρχει υγρασία, αλλά αυτό το έχουμε συνηθίσει σε όλη τη χώρα. Μέσω του όγκου δουλειάς προσπαθούμε να βελτιώσουμε και την τεχνική και τη δύναμη των παιδιών δουλεύοντας μέσα στο νερό και στο γυμναστήριο. Το ωράριό μας ξεκινάει από τις 08:00 με προπόνηση εντός της λίμνης, η οποία θα τελειώσει το αργότερο 12:00-12:30. Το απόγευμα συνεχίζουμε από τις 15:30 ως τις 19:00-19:30 με τρέξιμο, κυκλική, ποδήλατο κλπ, αφού οι βάρκες βγαίνουν μόνο το πρωί. Ειδικά σήμερα, τα παιδιά που εξετάστηκαν στο νοσοκομείο και δεν πρόλαβαν να καλύψουν τα μέτρα που έπρεπε, γυμνάστηκαν εξτρά στα 30 εργόμετρα που έχουμε στο εσωτερικό μας γυμναστήριο».

Το κοινόβιο της Εθνικής μας θα συνεχιστεί μέχρι την 21η Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: