Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Νόμος για Γενάρη ή για συρτάρι!

By Sportsfeed


Τζάμπα πάνε οι αναλύσεις επί αναλύσεων που κάναμε στα άρθρα του αθλητικού νομοσχεδίου που παρουσίασε στη «Διαύγεια» η νομοπορασκευαστική επιτροπή του υφυπουργείου Αθλητισμού. Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις διαφοροποιούν πλήρως τα δεδομένα.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου

Η επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας παγώνουν ουσιαστικά κάθε σκέψη για υποβολή του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της βουλής. Μέχρι την πρώτη ψηφοφορία, άλλωστε, απομένουν μόνο οκτώ μέρες και ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αποκλείεται η ψήφιση ενός νόμου όταν δεν έχει περάσει καν από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων. Άρα, πάμε για το 2015 και εφόσον, βέβαια, έχει εξασφαλίσει η σημερινή κυβέρνηση την επιβίωσή της.
Ο Ανδριανός, πάντως, έχει ήδη αντιληφθεί ότι η περίφημη νομοθετική παρέμβασή του πηγαίνει προς το συρτάρι και όχι για τον Γενάρη. Έτσι, ερμήνευαν στην ΕΠΟ τη γραπτή τοποθέτησή του με την προθυμία να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις εάν τροποποιήσουν μόνοι τους οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. «Αντιλήφθηκε ότι δεν έχει την παραμικρή τύχη να ψηφιστεί και άρχισε να το μαζεύει», έλεγαν στην ομοσπονδία πριν ακόμα πυροδοτήσουν τη βόμβα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με ανοικτή την προοπτική των εθνικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, μάλιστα, ο υφυπουργός αθλητισμού δεν θα έχει και χρόνο να ασχοληθεί με το νομοσχέδιο, διότι θα πρέπει να τρέξει και για τη δική του επιβίωση! Άρα, αν δεν ψηφιστεί ο νόμος τον Φλεβάρη, τότε αυτόματα θα ξεχαστεί σε κάποιο συρτάρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: