Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Μία μέρα στο κοινόβιο

By sportsfeed


Η Εθνική ομάδα κωπηλασίας βρίσκεται στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά για το 2ο προπονητικό κοινόβιο της νέας χρονιάς που έκανε εγκαίνια τον περασμένο μήνα, και θα κρίνει τις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Πώς περνάει όμως μία μέρα για τους διεθνείς μας στη «φωλιά» της ομάδας στον Μαραθώνα;

του Νίκου Κούδα

«Ξύπνα, φάε, προπονήσου, κοιμήσου, επανέλαβε!». Μονότονο; Ίσως για τους περισσότερους, όμως αυτή η ρουτίνα είναι που χτίζει νικητές, πρωταθλητές και τελικά Ολυμπιονίκες. Και αυτό το ξέρουν καλά, τόσο οι έμπειροι προπονητές του τεχνικού μας επιτελείου, όσο και οι ίδιοι οι κωπηλάτες μας που βλέπουν το όνειρο του Ρίο 2016 να πλησιάζει πλέον «απειλητικά», έτοιμο να μετενσαρκωθεί σε πραγματικότητα. Για να φτάσουμε όμως εκεί, χρειάζεται ιδρώτας και μεγάλες θυσίες. Ήδη τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ, καθώς το επίπεδο των προπονήσεων έχει ανέβει αισθητά σε σχέση με πέρσι, αφού μπαίνουμε σε μία κρίσιμη προολυμπιακή χρονιά. Πέρα όμως από τον κόπο, χρειάζεται φυσικά και καλή παρέα, η οποία χτίζει την τόσο απαραίτητη για έναν πρωταθλητή θετική ψυχολογία. Όσο γι’ αυτή, είναι ευτυχώς διαθέσιμη σε γενναιόδωρες… ποσότητες στο κωπηλατικό κοινόβιο της Εθνικής μας, εκεί όπου η συντροφικότητα και ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των 20 συναθλητών προηγούνται κάθε άλλης έννοιας.

Το πρόγραμμα των πρωταθλητών
Η μέρα ξεκινάει νωρίς, με εγερτήριο στις 07:00 το πρωί, και το πρωινό για μία περίπου ώρα. Στις 08:00 αρχίζει η πρώτη προπόνηση, η οποία διαρκεί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι. Ακολουθεί το μεσημεριανό φαγητό και η απαραίτητη ξεκούραση μέχρι τις 16:00 περίπου. Το απόγευμα οι κωπηλάτες μας πηγαίνουν για τρέξιμο και βάρη, κάνοντας κυκλική άσκηση, ή ασχολούνται με την τακτική παρακολουθώντας τις προπονήσεις τους σε βίντεο με τη βοήθεια του προπονητικού επιτελείου, υπό τις οδηγίες του τεχνικού συμβούλου Τζιάνι Ποστιλιόνε και των ομοσπονδιακών προπονητών Σάκη Αθανασιάδη, Τόλη Παλαιοπάνου, Χρόνη Βλασταρίδη και Κώστα Κοντομανώλη, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα λάθη που έκαναν και στον τρόπο που θα τα βελτιώσουν, προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Το πρόγραμμα κλείνει στις 19:00 με το βραδινό δείπνο, ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση νωρίς το βράδυ, ενόψει της απαιτητικής μέρας που ακολουθεί.

Ίντερνετ και τηλεόραση; Καλύτερα κουβέντα!

Η Πέμπτη και η Κυριακή είναι οι μέρες του ρεπό, οπότε η πρωϊνή προπόνηση τελειώνει στις 12:30 και οι 20 διεθνείς έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν. Παρότι ίντερνετ και τηλεόραση δεν υπάρχουν στο κοινόβιο, ο χρόνος κυλάει πολύ πιο εποικοδομητικά, αφού αυτό φέρνει πιο κοντά τους αθλητές μας, οι οποίοι περνούν περισσότερο χρόνο μαζί, επικοινώνοντας και λειτουργώντας σαν μία δεμένη οικογένεια. Μάλιστα οι παλιότεροι βοηθούν τους νεοφερμένους «ρούκι» σε ό,τι χρειαστούν, από μία απλή συμβουλή μέχρι να τους μεταφέρουν με το αυτοκίνητο σε κάποιο κοντινό σούπερ μάρκετ της περιοχής. Φυσικά δεν λείπουν και οι εκπλήξεις, όπως εκείνη που έγινε για χάρη του εορτάζοντα Γιώργου Κόνσολα, ο οποίος είχε γενέθλια την περασμένη Δευτέρα, με δώρα και σοκολάτες να τον περιμένουν! Το 2ο κοινόβιο θα κλείσει τις πόρτες του την Κυριακή (23.11), ολοκληρώνοντας ένα ακόμη δεκαήμερο συστηματικής δουλειάς. Φυσικά έπεται συνέχεια, και πάλι στις εγκαταστάσεις του Μαραθώνα, καθώς οι υποχρεώσεις μέσα στο 2015 δεν μπορούν να περιμένουν, με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Εγκμπελέτ της Γαλλίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και γιατί δεν εχει ιντερνετ και τηλεοραση; ειναι δυνατό; το 2014;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι τπτ απληρωτα τα παιδιά από το 2013 και δεν θα τα πάρουν κιόλας ενώ άλλοι περνουν χιλιάδες ευρώ. οι αθλητές σας κάνουν μάγκες όχι εσείς τους αθλητές!!!