Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Πρεμιέρα με πέντε προκρίσεις στο Π.Κ.Κ.ΙΙΙ 2014


Πρώτη μέρα σήμερα στον τρίτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κωπηλασίας, που διεξήχθη στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας της σειράς και, όπως κάθε χρόνο, παίρνουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές από όλο τον κόσμο, καθώς είναι η τελευταία ευκαιρία για αθλητές και προπονητές, να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Το σκηνικό των αγώνων στο Rotsee ήταν βροχερό, με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, περίπου στους 12 βαθμούς Κελσίου.

Τα 7 πληρώματα της ελληνικής ομάδας έκαναν το πρωί μια άκρως ικανοποιητική εμφάνιση, καταφέρνοντας να πάρουν απευθείας πρόκριση για τους ημιτελικούς και προημιτελικούς πέντε εξ αυτών.
Συγκεκριμένα, την πρόκριση στον ημιτελικό του σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, με πρωτιά στη σειρά της, πήρε η Κατερίνα Νικολαΐδου, ο Σπύρος Γιάνναρος ως δεύτερος στο σκιφ ελ.β. ανδρών και ο Γιώργος Κόνσολας με τον Νίκο Αφεντούλη ως δεύτεροι στην ελαφριά δίκωπο των ανδρών. Ο Γιάννης Τσίλης με τον Διονύση Αγγελόπουλο και ο Γιώργος Τζιάλλας με τον Γιάννη Χρήστου, που αγωνίστηκαν στην ίδια σειρά, προκρίθηκαν στον προημιτελικό της δικώπου ανδρών όντας δεύτεροι και τρίτοι αντίστοιχα. Τέλος, η Αμαλία Τσιάβου στο σκιφ ελ.β. γυναικών και οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας στο ελαφρύ διπλό σκιφ ανδρών, τερμάτισαν στην τέταρτη θέση και θα υποχρεωθούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στον ημιτελικό από τον επαναληπτικό αγώνα σήμερα το απόγευμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: