Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΝΟΙ: Τσίλης – Τζιάλλας επιστρέφουν στους διεθνείς στίβους Κωπηλασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τσίλης – Τζιάλλας επιστρέφουν στους διεθνείς στίβους Κωπηλασίας
Θα τρέξουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Συμμετέχουν επίσης οι Απ. Λαμπρίδης και Ελ. Διαμάντη

Η πρώτη για φέτος μεγάλη διεθνής διοργάνωση της Κωπηλασίας, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι της Σερβίας και στην αποστολή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας που θα λάβει μέρος σ’ αυτό συμμετέχουν τέσσερις κορυφαίοι αθλητές του Ν.Ο.Ι..
Την πρώτη τους λοιπόν διεθνή εμφάνιση μετά από έναν χρόνο αποχής από την Εθνική Ομάδα θα κάνουν στο Βελιγράδι οι τέταρτοι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, οι οποίοι θα αγωνιστούν στην Τετράκωπο άνευ των Ανδρών, με την οποία διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Μαζί τους θα είναι ο επίσης Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γιάννης Χρήστου και ο Παγκ. Πρωταθλητής Διονύσης Αγγελόπουλος. Στόχος του πληρώματος, που ξεκινάει μία μεγάλη πορεία σε παγκόσμιες διοργανώσεις της Κωπηλασίας, η κατάκτηση ενός μεταλλίου!
Στην αποστολή της Εθνικής μας Ομάδας περιλαμβάνονται δύο ακόμη Γιαννιώτες κωπηλάτες με μεγάλες διακρίσεις. Πρόκειται για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Αποστόλη Λαμπρίδη και Ελένη Διαμάντη. Ο Λαμπρίδης θα αγωνιστεί στη Δίκωπο άνευ Ανδρών με τον Κων/νο Χρηστομάνο και η Διαμάντη στο Σκιφ Γυναικών.
Η Ελληνική Εθνική Ομάδα θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με επτά πληρώματα και συνολικά 13 αθλητές. Συνολικά στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 36 χώρες με 659 αθλητές.

***
Υποτροφία στην Κατ. Ζέρβα από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη

Υποτροφίες Ολυμπιακής προετοιμασίες χορήγησε πρόσφατα το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη σε ειδική τελετή στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί και σημαντικοί παράγοντες από το χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού και της παιδείας.
  Από το άθλημα της Κωπηλασίας βραβεύθηκαν πέντε διακεκριμένοι αθλητές, μεταξύ των οποίων και μία αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Πρόκειται για την Πρωταθλήτρια Κατερίνα Ζέρβα, που, παρά  το νεαρό της ηλικίας της, διαγράφει ήδη μία πολλά υποσχόμενη πορεία στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους. Η υποτροφία του Ιδρύματος Λεβέντη που η ίδια κατέκτησε επάξια, εκτός από επιβράβευση των προσπαθειών της, της εξασφαλίζει μια απρόσκοπτη πορεία στην πολύ σκληρή προσπάθεια που κάνει για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις του φετινού καλοκαιριού, στις οποίες θα λάβει μέρος, δηλαδή την Ολυμπιάδα Νέων στην Κίνα και το Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα Νέων στη Γερμανία. 
Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: