Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2014: Δυο τελικοί για τα ελληνικά πληρώματα




Διπλή εκπροσώπηση στους τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή στο Βελιγράδι εξασφάλισε η Ελλάδα μετά το τέλος των ημιτελικών της Παρασκευής. 


Στο μεγάλο τελικό όπου θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο προκρίθηκαν η Κατερίνα Νικολαίδου στο σκιφ ελ βαρών τερματίζοντας στην 1η θέση του ημιτελικού με χρόνο 7:38.77 που αποτελεί και καλύτερο χρόνο στην Ευρώπη. Πρώτη στον ημιτελικό και η ελληνική βάρκα της τετρακώπου άνευ με τους τρεις Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Τσίλη-Τζιάλλα -Χρήστου και τον Διονύση Αγγελόπουλο να ετοιμάζονται πλέον για μια πολύ γερή κόντρα με φόντο το χρυσό στον τελικό απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία, μια από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις στον κόσμο. 

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα τέσσερα ελληνικά πληρώματα μας έμειναν για μια μόλις θέση εκτός τελικού αφού τερμάτισαν όλα στην 4η θέση και θα αγωνιστούν στους μικρούς τελικούς . 

Πιο συγκεκριμένα στο σκιφ ελ βαρών ο Παναγιώτης Μαγδανής έχασε για μόλις ένα δευτερόλεπτο την 3η θέση από τον Βρετανό αντίπαλό του. Στο διπλό σκιφ ελ βαρών οι Λευτέρης Κόνσολας και Σπύρος Γιάνναρος ήταν μέχρι τα 1500μ. στην πρώτη τριάδα αλλά στα τελευταία 500μ. το πλήρωμα από την Ολλανδία κατάφερε να πάρει την 3η θέση και να αφήσει την ελληνική βάρκα εκτός τελικού. 

Τέταρτη θέση και για την δίκωπο ελ βαρών των ανδρών με τους Γιώργο Κόνσολα και Νίκο Αφεντούλη να παλεύουν ως το τέλος για την πρόκριση. Πολύ καλή παρουσία και για την δίκωπο άνευ τη βαριά όπου οι Απόστολος Λαμπρίδης και Κωνσταντίνος Χρηστομάνος πλησίασαν πολύ στην επίτευξη της πρόκρισης στον τελικό ένας πολύ μεγάλος στόχος για τους δυο νέους στην κατηγορία αθλητές. 

Τέλος η Ελένη Διαμαντη κατέλαβε την 4η θέση στον Γ΄τελικό του σκιφ γυναικών και την 16η στη γενική του αγωνίσματός της στο Ευρωπαϊκό 

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Με βάση το πρόγραμμα της Κυριακής όπου θα διεξαχθούν όλοι οι μικροί και μεγάλοι τελικοί οι προσπάθειες των ελληνικών πληρωμάτων έχουν ως εξής (ώρες Σερβίας): 

08:40 Δίκωπος άνευ ελ βαρών (Γ.Κόνσολας-Ν.Αφεντούλης) Μικρός Τελικός 

08:46 Σκιφ ελ βαρών Ανδρών (Παναγιώτης Μαγδανής ) Μικρός Τελικός 

09:04 Δίκωπος άνευ (Λαμπρίδης-Χρηστομάνος) Μικρός Τελικός

09:10 Διπλό σκιφ ελ βαρών (Λ.Κόνσολας-Σ.Γιάνναρος) Μικρός Τελικός 

11:03 Σκιφ ελ βαρών Γυν (Κατερίνα Νικολαϊδου) ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

12:18 Τετράκωπος άνευ (Τσίλης-Τζιάλλας-Χρήστου-Αγγελόπουλος) ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 


Πηγή: kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: