Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η Ολυμπιονίκης Χριστίνα Γιαζιτζίδου τρέχει με το Σύλλογο Συνδρόμου DOWN



Ακόμη μία σπουδαία αθλήτρια αναμένεται να συμμετάσχει στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" (6 Απριλίου 2014). Ο λόγος για τη χάλκινη Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, η οποία θα τρέξει στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. για λογαριασμό του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, ενισχύοντας και προβάλλοντας την αξιέπαινη δράση του εν λόγω Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου.


 24 χρόνια προσφοράς

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος συμπληρώνει φέτος 24 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς για τα άτομα με Σύνδρομο Down. Όλα αυτά τα χρόνια στηρίχθηκε στον αγώνα και τις προσπάθειες των γονέων - μελών, των φίλων, του απλού κόσμου που συμπαρίσταται με όποιον τρόπο μπορεί σ' αυτήν την προσπάθεια.

Παρέχει στα παιδιά με Σύνδρομο Down εκπαιδευτικές υπηρεσίες, απασχολώντας ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα εφαρμόζονται προγράμματα:

• Ειδικής Φυσικής Αγωγής και Άθλησης όπως : ρυθμική, μπάσκετ, μπόουλινγκ, Bocce, Badminton, floor ball, στίβος, παραδοσιακοί χοροί

• Ψυχοκινητική – Ορθοσωματική Αγωγή

• Πρόγραμμα ομάδων κοινωνικοποίησης και δεξιοτήτων (Best Buddies)

• Θεατρικό παιχνίδι και παρουσιάσεις θεατρικών παραστάσεων.

• Τμήμα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης - κατάρτισης και εργαστήρι μπομπονιέρας (προστατευμένο εργαστήρι).

• Πρόγραμμα ψυχαγωγικών δράσεων.

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα του συλλόγου συνεργάζεται με πολλά τμήματα σχολών του ΑΠΘ, σπουδαστών ΙΕΚ κλπ. Στα προγράμματα αυτά συμμετέχουν 70- 80 παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές.

Επιπλέον στις οικογένειες από την υπόλοιπη Ελλάδα ο σύλλογος παρέχει ενημέρωση (πληροφορίες για το Σύνδρομο Down και αποστολή ειδικού εκπαιδευτικού υλικού από επιστημονικές πηγές), υποστήριξη και παρέμβαση σε προβλήματα που υπάρχουν στις οικογένειες με παιδιά με Σύνδρομο Down.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη δράση του Συλλόγου και τους τρόπους ενίσχυσής του μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα www.down.gr, στα τηλέφωνα 2310 925000 & 2310 940500, στο email down@hol.gr, καθώς και στο επίσημο fanpage στο Facebook.
Πηγή: www.atgm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: