Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Τι έγραψε το Site της FISA για την κούρσα της Κατερίνας



Lightweight Women's Single Sculls (BLW1x) – Final 
Από τους χθεσινούς ημιτελικούς είχε φανεί ότι η πρώην «βαριά» κωπηλάτρια από την Ελλάδα, Κατερίνα Νικολαΐδου, θα ήταν η νικήτρια. Σ’ αυτή τη βάση, η Νικολαΐδου βγήκε δυνατά από την αρχή, κυνηγώντας την Γιαπωνέζα Ayami Oishi, η οποία συνηθίζει να ξεκινά πολύ γρήγορα. Από τη στιγμή που την έφτασε και την πέρασε, άρχισε να κυριαρχεί.
Η κάτοχος, μέχρι τότε, του Παγκόσμιου τίτλου Alena Kryvasheyenka από την Λευκορωσία, που ήταν; Η Kryvasheyenka είναι γνωστή ως μια πολύ προσεχτική αθλήτρια, που συχνά έχει τον δικό της τρόπο να αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό. Μπορούσε να το κάνει και σήμερα αυτό;
Φτάνοντας στο τελευταίο πεντακοσάρι η Νικολαΐδου εξακολουθεί να προηγείται, ενώ η  Kryvasheyenka έχει περάσει δεύτερη και πλησιάζει στην κορυφή. Στο τελικό σπριντ Νικολαΐδου και Kryvasheyenka δείχνουν τελείως εξαντλημένες. Η Ελληνίδα κατάφερε να κρατήσει το ρυθμό της στις 32 κουπιές με την Λευκορωσίδα να έχει 29. Στην τρίτη θέση, η Oishi φαινόταν άνετη και ο ρυθμός της ήταν 30 κουπιές το ανώτερο. Δεν ήταν όμως αρκετά δυνατή για να καλύψει τη διαφορά. Τρία εξαιρετικά ακριβοδίκαια μετάλλια μοιράστηκαν σ’ αυτήν την κούρσα, με την ύψους 1,80 Νικολαΐδου, να πετυχαίνει χρόνο κάτω από τα 8 λεπτά και να γίνεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια -23.
ΑποτελέσματαGRE, BLR, JAP, BEL, AUT, IRL
Aikaterini Nikolaidou (GRE) – Gold
«Ήμουν στην κορυφή μετά τα πρώτα 300 μέτρα και προσπάθησα πολύ να παραμείνω εκεί. Αυτό ήταν το πλάνο μου για τον αγώνα. Επιθυμία μου είναι να συνεχίσω τα αποτελέσματα της Αλεξάνδρας Τσιάβου».
Alena Kryvasheyenka (BLR) – Silver
«Αυτή η κούρσα ήταν πραγματικά πολύ σκληρή. Δεν ήταν μόνο ο αέρας ζεστός αλλά και το νερό. Είχα αφυδατωθεί τις προηγούμενες μέρες και αυτό δυσκόλεψε περισσότερο την προσπάθειάς μου σήμερα. Θα πάω στην Κορέα και ελπίζω σε καλύτερες στιγμές εκεί.»

Ayami Oishi (JPN) – Bronze
«Η κούρσα ήταν καλή και το ευχαριστήθηκα».
Μετάφραση "Greek Rowers" από www.worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: