Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Αναταράξεις στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης

Από γονείς αθλητών του Ιστοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή.

Αναταράξεις στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.
Φουρτούνα και τρικυμία στο κωπηλατικό τμήμα του Ι.Ο.Θ.
Γονείς καταγγέλλουν.
Ο ένας προπονητής δήλωσε επίσημα παραίτηση, ενώ έπονται και άλλες.
Γονείς, αθλητές και προπονητές βρίσκονται σε αναβρασμό έχοντας πρόβλημα συνεργασίας με τον έφορο της κωπηλασίας κ. Μακάριο, ο οποίος δεν έχει καμία επαφή με τους προπονητές, τους αθλητές και φυσικά ούτε με το άθλημα.
Το ποτήρι  ξεχείλισε και οι γονείς αναγκαστήκαμε να γράψουμε αυτήν την επιστολή όταν πρίν από λίγες μέρες το αυτοκίνητο του σωματείου που πήγαινε τα παιδιά μας για προπόνηση στην λίμνη Βόλβη, έμεινε από μηχανική βλάβη στο δρόμο. Έγιναν τηλέφωνα σε γονείς και στον έφορο (ο οποίος δήλωσε πρόβλημα). Για την μεταφορά κινητοποιήθηκαν οι προπονητές και γονείς, οι οποίοι άφησαν τις δουλειές τους και έσπευσαν να βοηθήσουν. Ο έφορος απών, όχι μόνο δεν έδωσε λύση την ώρα του προβλήματος αλλά ούτε ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει τι απέγιναν τα παιδιά, ούτε ένα τηλεφώνημα να ευχαριστήσει κάποιους που άφησαν τις δουλειές τους και έχασαν το μεροκάματό τους για να βοηθήσουν.
Τελικά σε ποιους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας;
Φυσικά έπειτα και από το παραπάνω γεγονός εμείς εμπιστευόμαστε μόνο τους προπονητές. Μόνο αυτούς γνωρίζουμε, αφού ποτέ δεν είδαμε εκπρόσωπο της διοίκησης.
Φέτος έχουμε πάει με τα παιδιά μας σε έξι αγώνες και ο έφορος δεν ήρθε ποτέ μαζί μας.
Οι προπονητές δηλώνουν στον διοργανωτή Σύλλογο να μην φωνάξει τον ΙΟΘ τιμής ένεκεν, να απονείμει μετάλλια γιατί απλά δεν υπάρχει εκπρόσωπος. Σε όσους αγώνες οι διοργανωτές έχουν φωνάξει τον Ι.Ο.Θ, οι γονείς παίρνουμε τα έπαθλα και εμείς εκπροσωπούμε τον όμιλο στις απονομές.
 Μέχρι και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που πήγαμε, γονέας πήρε το μετάλλιο του Ι.Ο.Θ.
Ένα Σάββατο ειδοποιηθήκαμε ότι ο έφορος συγκάλεσε συγκέντρωση αθλητών. Επειδή τα παιδιά τα πηγαίνουμε εμείς, περιμέναμε και εμείς μαζί με τα παιδιά και τους προπονητές τον έφορο.
Μας έστησε και δεν ήρθε ποτέ, ούτε είχε την ευαισθησία να πάρει ένα τηλέφωνο να το ακυρώσει, ούτε φυσικά από ότι μάθαμε από τους προπονητές να ζητήσει ένα συγνώμη, δείχνοντας έτσι την αλαζονική και υπεροπτική στάση του και ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον και καμία συμπαράσταση στο τμήμα.
Εμείς είμαστε κοντά στα παιδιά μας, άρα και κοντά στην Κωπηλασία. Τα μεταφέρουμε κάθε μέρα και μόνο με τους προπονητές έχουμε γνωριστεί. Τα παιδιά μας με αυτούς έχουν δεθεί και με αυτούς ζουν κάθε μέρα. Είναι κρίμα το καλό αυτό κλίμα να δυναμιτίζεται από έναν άνθρωπο που δεν έχουμε δει ποτέ. Στο τμήμα της κωπηλασίας τον έχουνε ονομάσει «ο αόρατος έφορος».
Εσείς αγαπητέ κ.Πολυχρονιάδη από ότι ακούμε έχετε πολλά χρόνια στην Διοίκηση του Ομίλου, και αγαπάτε την κωπηλασία και ορθή κρίση διαθέτετε.
Προφανώς να μην τα γνωρίζατε αυτά και πολλά άλλα. Εάν τα γνωρίζατε γιατί τον καλύπτετε; Εάν πάλι δεν τα γνωρίζατε και τα μαθαίνετε τώρα  τι περιμένετε;
Δεν γνωρίζουμε εάν τον εμπιστεύεστε, εμείς πάντως όχι. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε έναν άνθρωπο που άφησε στο δρόμο τα παιδιά μας, χωρίς να νοιαστεί στο απειροελάχιστο γι αυτά.
Τα παιδιά μας αγαπάνε την κωπηλασία και δεν θα πρέπει να γίνει ο κύριος αυτός η αιτία να σταματήσουν το άθλημα.
Με την ελπίδα ότι θέλετε το καλύτερο για το τμήμα, περιμένουμε την γρήγορη επίλυση του προβλήματος για να συνεχίσουν αθλητές και προπονητές αναπόσπαστοι το έργο τους και να συνεχιστεί η ομαλή και γεμάτη επιτυχίες πορεία των παιδιών μας στο άθλημα που φέρνουν επιτυχίες στον σύλλογο όπως γινόταν και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Με εκτίμηση

Οι γονείς του τμήματος κωπηλασίας του Ι.Ο.Θ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: