Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης μιλά στο Katerini-News

«Είπα το πάτερ ημών και ο Θεός βοηθός»
Είναι μόλις  20 χρονών αλλά η  ωριμότητα της πραγματικά σε εκπλήσσει. Άλλωστε  πρόκειται για μια αθλήτρια μεγάλου μεγέθους που το έχει αποδείξει με τη στάση της όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται και με τις σκληρές προσπάθειες της.
Το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας στη Σεβίλλη  μπορεί για την ίδια όπως είπε να ήταν κάτι που δεν το περίμενε , «ίσως ασημένιο ή χάλκινο» όμως  το πείσμα να της και η αγωνιστικότητα της μεγάλη. Για να αγωνιστεί σε αυτή τη κατηγορία στην οποία έκανε το ντεμπούτο της  έχασε 15 ολόκληρα κιλά κάνοντας παράλληλα πολύ σκληρή προπόνηση.
 «Ο Θεός βοηθός και ότι γίνει» 
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που πήρα το χρυσό μετάλλιο γιατί είναι η πρώτη φορά που παίρνω σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα» μας λέει. Η αλήθεια είναι πως ήταν αισιόδοξη από την πρώτη στιγμή αλλά δεν ήταν τόσο πολύ.
 «Το χρυσό  μετάλλιο μου ήλθε κάπως απότομα, ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως» μας λέει.
Λίγα δευτερόλεπτά πριν ξεκινήσει την προσπάθεια της όπως μας αποκαλύπτει είπε το Πάτερ Ημών λέγοντας χαρακτηριστικά «ο Θεός βοηθός και ότι γίνει» πιάνοντας το σταυρό που ποτέ δε βγάζει από το λαιμό της.
Όπως ήταν φυσικό τα τηλέφωνα «έσπασαν» μετά την καταπληκτική νίκη της από τους οικείους,  φίλους και γνωστούς που παρακολουθούσαν όλοι με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες και δεν προλαβαίνει να απαντά στο κινητό.
 Επόμενος σταθμός οι Μεσογειακοί 2 Αγώνες
Επόμενος στόχος για την Κατερίνα Νικολαίδου είναι οι 17οι Μεσογειακοί Αγώνες   2013 που θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου του 2013 στη Μερσίνη της Τουρκίας. Αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 4.000 αθλητές από 24 διαφορετικές χώρες.  
Η συνέχεια θα δοθεί για το  παγκόσμιο κύπελλο που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο.
Ψύχραιμη παρά τον μεγάλο άθλο της και αναγνωρίζοντας πως η νίκη αυτή ανεβάζει τον πήχη τόσο για την ίδια, όσο και για όλους όσους την παρακολουθούν, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους που την βοήθησαν και την υποστήριξαν και ετοιμάζεται για την επόμενη πρόκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: