Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

"Εφυγε" από τη ζωή ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

Δυστυχώς αυτή τη φορά είναι αλήθεια… Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης έφυγε από τη ζωή. Δεν βγήκε νικητής στη μάχη που έδινε, από την περασμένη εβδομάδα και το απόγευμα της Τετάρτης (12/6) κατέληξε στο νοσοκομείο του Μπίτγκος της Πολωνίας όπου νοσηλευόταν…

Ο 37χρονος Ελληνας πρωταθλητής, που αρχικά ήταν σε κώμα, ήταν κλινικά νεκρός από το μεσημέρι της Τρίτης (11/6), σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν και τελικά αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα που υποστήριζαν τη ζωή του. Αυτό ήθελαν, άλλωστε, οι Πολωνοί, πιέζοντας την οικογένειά του με βάση τη σχετική νομοθεσία που υπάρχει στη χώρα τους. Η οικογένειά του είχε πάρει 24ωρη παράταση χθες (11/6), αλλά τελικά το μοιραίο δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθεί...
Λίγες ώρες νωρίτερα, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του Κιλιγκαρίδη, Ελληνας γιατρός από την Κολωνία, καθηγητής νευροχειρουργός, μετέβη στο Μπίτγκος της Πολωνίας όπου νοσηλευόταν ο Ελληνας πρωταθλητής, για να τον εξετάσει.

Ο Κιλιγκαρίδης ήταν στην Πολωνία για να λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κανόε-καγιάκ. Ωστόσο βρέθηκε λιπόθυμος στο δωμάτιό του και διεκομίσθη στο νοσοκομείο με αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Μετά τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από καλπάζουσα λευχαιμία!Η διάγνωση του Ελληνα επιστήμονα ήταν ότι οι Πολωνοί γιατροί έχουν κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την περίπτωση του Κιλιγκαρίδη και ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να γίνει, κάποια άλλη θεραπεία ή αντιμετώπιση.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η σορός του άτυχου αθλητή θα μεταφερθεί στην Ελλάδα τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες. Συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη, καθώς ο Κιλιγκαρίδης ήταν κάτοιμος Καλαμαριάς και εκεί αναμένεται να γίνει και η κηδεία.
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ
Η Ελληνική Ομοσπονδία θρηνεί, το Ελληνικό κάνοε-καγιάκ έγινε φτωχότερο, το παλληκάρι, ο αγωνιστής Ανδρέας Κιλιγκαρίδης έφυγε. Τον αγώνα της ζωής δεν τον κέρδισε. Σήμερα 12/06/2013 άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Πολωνίας που νοσηλευόταν.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ ενώνει τον πόνο της με αυτό της οικογένειας, καλό ταξίδι Ανδρέα.
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, το Προεδρείο και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για τη μεγάλη απώλεια του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη.
O τελευταίος του αγώνας ήταν ο πιο δύσκολος και ο πιο σκληρός, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Εκτός από τις εξαιρετικές του αθλητικές επιδόσεις, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης διακρίθηκε για το ήθος και την προσωπικότητα του, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού.
Όλοι θα θυμούνται έναν σπουδαίο αθλητή, ένα σωστό οικογενειάρχη, έναν άνθρωπο χαμογελαστό που αποτελούσε πρότυπο για όλους τους νεότερους αθλητές και έδινε συνεχώς το σωστό παράδειγμα με τη συμπεριφορά του, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.
Τις δύσκολες αυτές στιγμές, πρέπει όλοι να σταθούμε στο πλευρό της συζύγου του και των δύο παιδιών που έχασαν τόσο ξαφνικά και απροσδόκητα τον δικό τους άνθρωπο.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Πηγή: www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: