Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Υπό μηχανική υποστήριξη για 24 ώρες ακόμη ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

Κλινικά νεκρός θεωρείται ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, ο οποίος νοσηλεύεται στην Πολωνία υπό μηχανική υποστήριξη.

Η ομοσπονδία ενημέρωσε λανθασμένα το απόγευμα ότι ο Έλληνας αθλητής απεβίωσε, κάτι που τελικώς αποδείχθηκε ότι δεν ίσχυε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης ο αθλητής θα παραμείνει για ακόμη 24 ώρες εξαρτημένος από τα μηχανήματα που του επιτρέπουν να αναπνέει, ύστερα από μία εβδομάδα που βρίσκεται σε κώμα εξαιτίας οξείας λευχαιμίας.

Λίγες ώρες αργότερα, η ελληνική ομοσπονδία κάνοε καγιάκ εξέδωσε την ακόλουθη διευκρινιστική ανακοίνωση:

«Σήμερα 11/6/2013 και ώρα 14.00 το ιατρικό συμβούλιο αποφάσισε ότι η κατάσταση του αθλητή κρίνεται ως μη αναστρέψιμη και σύμφωνα με την Πολωνική νομοθεσία θα προέβαιναν στην αποσύνδεση από τα μηχανήματα υποστήριξης.

Η Ομοσπονδία μας, η Πρεσβεία, το Προξενείο μας στην Βαρσοβία και το Υφυπουργείο αθλητισμού κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να στηρίξουν την απόφαση της οικογένειας και να μην αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα ο αθλητής μας.

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, πριν οι Πολωνοί ιατροί προβούν στην αποσύνδεση και ενώ ακόμη και οικείοι του πίστευαν ότι αυτοί θα το έκαναν πράξη, η πρέσβειρα μας στην Βαρσοβία κα Αθανασίου, κατάφερε και έλαβε παράταση μίας ημέρας και ο αθλητής μας παραμένει στην εντατική διασωληνωμένος.

Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ιατρός ο οποίος θα μπορέσει να ταξιδέψει μέχρι το νοσοκομείο της Πολωνίας που νοσηλεύεται ο αθλητής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: