Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

RED BULL XROW 2012: ZUG TO LUCERNE

Στις 6 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε το τρίτο Red Bull XRow με τη συμμετοχή 17 οκτάκωπων, που αγωνίστηκαν στις ελβετικές λίμνες Zug και Λουκέρνης.

Μετά από 19 χιλιόμετρα κωπηλασίας στις λίμνες Zug και Λουκέρνης και με ενδιάμεσο τρέξιμο επτά χιλιόμετρων κουβαλώντας τη βάρκα τους, νικήτρια ήταν η ομάδα "Swiss Selection", υπερασπιζόμενη επιτυχώς τον τίτλο της.



Η ελβετική νίκη σηματοδότησε επίσης το τέλος μια επιτυχημένης καριέρας του André Vonarburg, με τον τέσσερεις φορές συμμετέχοντα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, να εμπνέει την ομάδα του να φτάσει πρώτη στη γραμμή του τερματισμού. Στην ίδια ομάδα αγωνίστηκε και πάλι ο Mario Gyr (5ος στους Ολυμπιακούς 2012), ο οποίος είπε πριν από τον αγώνα: "Θέλουμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί και περισσότερη διασκέδαση έχουμε όταν κερδίζουμε"

Πριν από τον αγώνα, έναν από τους σκληρότερους στον κόσμο, η Ολλανδή κωπηλάτρια Van Dobben de Bruijnwas σχολίασε, «Περιμένω πολύ πόνο, ίσως κάποια διασκέδαση, μερικά δάκρυα και μια μεγάλη ικανοποίηση όταν διασχίσουμε τη γραμμή του τερματισμού». Αυτή και οι συναθλήτριές της στην ομάδα Tetten ήταν η πρώτη γυναικεία ομάδα που αγωνίστηκε στο Red Bull XRow.

Οι ομάδες που παίρνουν μέρος στο XRow ξεκινούν από τη μια λίμνη και τερματίζουν στην άλλη. Πράγμα που σημαίνει ότι η κωπηλασία δεν είναι η μόνη πρόκληση που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ξεχωριστοί αθλητές. Θα πρέπει επίσης να διατρέξουν την απόσταση μεταξύ των λιμνών, μεταφέροντας τα σκάφη μήκους 17μ και βάρους 100 περίπου κιλών, στους ώμους.

Από τη γραμμή εκκίνησης δεν έλειψαν τα μεγάλα ονόματα της κωπηλασίας. Ο Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Marcel Hacker, ο οποίος κέρδισε το XRow το 2010, όπως και αρκετοί άλλοι Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές, ήταν παρόντες.
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null

Δεν υπάρχουν σχόλια: