Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο Drysdale επανήλθε στο θρόνο του στη Νέα Ζηλανδία

Ο Mahe Drysdale πήρε πίσω τον τίτλο του στο εθνικό πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας στο σκιφ, από τον Nathan Cohen, κερδίζοντάς τον με ένα μήκος διαφορά.

Ο Drysdale, πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και με πολλές νίκες στο εγχώριο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του, καθώς πήρε τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς. Ο Eric Murray, ο οποίος ήλπιζε να επαναλάβει την τελευταία νίκη του επί του Drysdale στο πρωτάθλημα του North Island, τερμάτισε τρίτος. Ο Peter Taylor, μετά την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ στα ελαφρά βάρη την Παρασκευή, πήρε την τέταρτη θέση και κατάφερε να κατέβει κάτω από τα 7 λεπτά. Ο χρόνος του Drysdale ήταν 6:46.75.

Η Emma Twigg κυριάρχησε στην κούρσα της με πολύ εμφατικό τρόπο, μεταθέτοντας το ενδιαφέρον του αγώνα στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Το αργυρό μετάλλιο στο τέλος, πήγε στην Fi Bourke και,  στο σύνολο της, ήταν μια καλή ημέρα  για την αθλήτρια του Southern RPC, η οποία στη συνέχεια αγωνίστηκε στο τετραπλό με τις Lucy Spoors, Anna Dawson και Eve Macfarlane και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, απέναντι στο σκάφος της Central RPC που στη σύνθεσή του είχε τις χάλκινες στο παγκόσμιο (W2X), Anna Reymer και Fi Paterson.

Στο τετραπλό σκιφ των ανδρών, προβλεπόταν άλλη μια νίκη για την Central RPC, αλλά το πλήρωμα αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του φημισμένου τρόπαιου Boss Rooster, για να αγωνιστεί με την οκτάκωπο των ανδρών. Αυτό επέτρεψε στο πλήρωμα του Waikato των James Dallinger και Tyson Williams, να πάρει την τιμητική διάκριση στο φημισμένο αγώνα.

Στο τέλος της ημέρας, στην οκτάκωπο, όλα παίχτηκαν ανάμεσα στα τρία κορυφαία Περιφερειακά Κέντρα Απόδοσης, Waikato, Central και Southern, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αυτοί που πίστευαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ότι η Central RPC είχε το προβάδισμα στην περίπτωση των ανδρών, επιβεβαιώθηκαν. Το Waikato ήταν δεύτερο και το Southern τρίτο. Στο αγώνισμα των γυναικών, η σειρά κατάταξης ήταν Southern, Waikato και Central.

Οι κορυφαίοι κωπηλάτες της χώρας θα κάνουν τώρα ένα διάλειμμα πριν από τις δοκιμές, όπου θα διεκδικήσουν τις θέσεις στα 11 σκάφη που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς του 2012. Μερικές θέσεις είναι σίγουρες ήδη, αλλά κάθε αθλητής πρέπει να περάσει από αυτή τη διαδικασία και να αποδείξει ότι αξίζει τη θέση του στη βάρκα. Οι υπόλοιποι έχουν στόχο είτε να πάρουν μια θέση στις βάρκες που έχουν προκριθεί, είτε σε μια από αυτές που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στη Λουκέρνη, οπότε όλοι εξακολουθούν να είναι σε ετοιμότητα.
Όλα τα αποτελέσματα εδώ: www.rowingnz.com/

Πηγή: www.rowingnz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: