Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Βρετανία και Αυστραλία δίνουν προτεραιότητα στις τετράκωπες άνευ ανδρών

Georgios Tziallas and Alex Gregory - FISA Rowing World Championships - Day Eight
Θα πάρει "φωτιά το νερό" στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Eton Dorney στο Λονδίνο, με την είδηση ​​ότι η Βρετανία και η Αυστραλία, δύο μεγάλες δυνάμεις της κωπηλασίας, έχουν δώσει προτεραιότητα στις τετράκωπες άνευ των ανδρών και τις έχουν ανακηρύξει "ναυαρχίδες" τους στους Αγώνες.

Η εφημερίδα Times επιβεβαίωσε, ότι προπονητής της Βρετανίας, ο θρυλικός Jurgen Grobler, ενίσχυσε την Ολυμπιακή και παγκόσμια πρωταθλήτρια τετράκωπο, με τους δύο καλύτερους κωπηλάτες του, τον Pete Reed και τον Andrew Triggs Hodge, ώστε να αντισταθούν στην αναμενόμενη πρόκληση από την ισχυρή Αυστραλιανή τετράκωπο, που θα έχει επικεφαλής τους Ολυμπιονίκες με τη δίκωπο Drew Ginn και Duncan Free.

Ο 38χρονος Free επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα, όταν κάνοντας ποδήλατο, χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο. Το δεξί του πόδι ήταν τόσο άσχημα σπασμένο που τώρα είναι 2,6 εκατοστά μικρότερο από το αριστερό του, αλλά σε πρόσφατα τεστ δείχνει ότι έχει ανακτήσει τη θέση του ως ένας από τους κορυφαίους κωπηλάτες της Αυστραλίας.

Υπάρχουν πέντε υποψήφιοι κωπηλάτες για την αυστραλιανή τετράκωπο, αλλά οι Free και Ginn (ο οποίος Ginn κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε κάθε μία από τις τρεις εμφανίσεις του σε Ολυμπιακούς) και ο ανερχόμενος αστέρας Josh Dunkley-Smith έχουν το προβάδισμα, αφήνοντας τους Will Lockwood και Fergus Pragnell να παλεύουν για την τέταρτη θέση του .

Η τελική σύνθεση του πληρώματος θα οριστικοποιηθεί στις Ολυμπιακές δοκιμές στο Σίδνεϊ, στα τέλη του επόμενου μήνα.

Εν τω μεταξύ, ο Grobler φέρεται να έχει αντικαταστήσει δύο από τους άνδρες που κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο πέρυσι, τους Matt Langridge και Ric Egington, με τους Reed και Hodge, οι οποίοι κέρδισαν το αργυρό μετάλλιο στη δίκωπο πέρυσι, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τους Νεοζηλανδούς παγκόσμιους πρωταθλητές Hamish Bond και Eric Murray.

Ο Grobler κατέστησε σαφές ότι η εδραίωση μιας πραγματικής ευκαιρίας για χρυσό μετάλλιο έχει προτεραιότητα έναντι μιας αμφίβολης πιθανότητας στη δίκωπο.

"Πρέπει να υπερασπιστούμε ό, τι έχουμε κερδίσει", δήλωσε ο Grobler.

Η Βρετανία και η Αυστραλία έχουν κερδίσει τα τελευταία πέντε χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση. Η "Oarsome Foursome " της Αυστραλίας κέρδισε το 1992 και το 1996 (το τελευταίο με τον Ginn) και μετά οι Βρετανοί κέρδισαν το 2000, το 2004 και το 2008.

Με τις δύο χώρες να ποντάρουν την υπερηφάνεια τους στο αγώνισμα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας λέμε εμείς, αυτό φαντάζει ως ο αγώνας των Αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: