Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο ALEX Gregory παραδέχεται ότι οι Peter Reed και Andy Triggs Hodge είναι φαβορί για την τετράκωπο

Ο ALEX Gregory παραδέχεται ότι περιμένει τον ανασχηματισμό της Βρετανικής τετρακώπου για τους Ολυμπιακούς, αλλά είναι αποφασισμένος να είναι μέρος του ανανεωμένου κουαρτέτου.
COMING BACK: After failing to beat Kiwi rivals Hamish Bond and Eric Murray, losing 14 straight races, Olympic champions Pete Reed and Andy Triggs Hodge are expected to return to the men's four for Olympic year (Getty Images)
COMING BACK: After failing to beat Kiwi rivals Hamish Bond and Eric Murray, losing 14 straight races,
Olympic champions Pete Reed and Andy Triggs Hodge are expected to return
to the men's four for Olympic year (Getty Images)
 Οι Gregory, Ric Egington, Matt Langridge και ο Tom James ήταν αήττητοι πέρυσι, αλλά ο επικεφαλής προπονητής Jurgen Grobler δεν θα αρκεστεί στα επιτεύγματα του παρελθόντος καθώς ετοιμάζεται να οριστικοποιήσει τη σύνθεση του πληρώματος στη ναυαρχίδα του.
Η Μεγάλη Βρετανία έχει κερδίσει στους τρεις τελευταίους Ολυμπιακούς το χρυσό μετάλλιο στην τετράκωπο των ανδρών και οι νυν Ολυμπιονίκες Peter Reed και Andy Triggs Hodge, που τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στη δίκωπο, αναμένεται να επιστρέψουν και πάλι.

Στις αρχές Μαρτίου, στο χώρο του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου, πρόκειται να γίνουν οι αγώνες αξιολόγησης, με τους αθλητές να αγωνίζονται σε δίκωπο και να χρονομετρούνται .
Ο Grobler θα πάρει στη συνέχεια τις αποφάσεις του, με τον πέντε φορές Ολυμπιονίκη Sir Steve Redgrave, να έχει ήδη προτείνει οι Triggs Hodge και Reed, οι οποίοι έχασαν 14 συνεχείς φορές από τους Νεοζηλανδούς αντιπάλους τους Hamish Bond και Eric Murray στη δίκωπο, να πάρουν δύο από τις τέσσερις θέσεις.

Jurgen δεν μας λέει τα βαθύτερα συναισθήματα και τις σκέψεις του, αλλά υποθέτω ότι όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι ο Andy και ο Pete θα είναι σε αυτήν", παραδέχτηκε ο Gregory, ο οποίος θα είναι ζευγάρι με τον Alex Partridge, στις δοκιμασίες.
"Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η τετράκωπος θα είναι το κύριο σκάφος και αυτό που θέλω είναι να είμαι μέσα. Θέλω να με κοουτσάρει ο Jurgen για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω του φανταστικού ρεκόρ επιτυχίας που έχει".
"Για τη Βρετανία είναι η βάρκα που έχει την καλύτερη ιστορία, με τρία διαδοχικά Ολυμπιακά χρυσά. Το να κερδίσει ένα τέταρτο στο Λονδίνο είναι πιθανόν και ο καθένας θέλει να είναι μέλος της".
"Πέρυσι είχαμε μια τέλεια χρόνια. Κερδίσαμε κάθε αγώνα που κάναμε, με ένα σπουδαίο πλήρωμα και πήγαν όλα πολύ καλά. Ήταν η καλύτερη κωπηλατική χρόνια που είχα, αλλά είμαι ρεαλιστής και ξέρω τι μπορεί να συμβεί".
"Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η λίστα έχει σβηστεί και πρέπει να επιβεβαιώσουμε την αξία μας και πάλι. Σίγουρα δεν θα είναι έκπληξη αν το πλήρωμα είναι διαφορετικό. Εγώ πρέπει απλά να αποδείξω στον Jurgen ότι μπορώ να είμαι στην κορυφαία βάρκα. "

Ο Gregory ήταν αναπληρωματικός στους Αγώνες του Πεκίνου, αλλά έχει κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους στο Poznan και στο Bled.
Θα ταξιδέψει για ένα σύντομο προπονητικό κοινόβιο της ομάδας στην Πορτογαλία, πριν από τις πολύ σημαντικές δοκιμές στη λίμνη Dorney, όπου ο τελικός συμπίπτει με τα 28α γενέθλιά του. Οι Reed και Triggs Hodge έχοντας κερδίσει την περσινή διοργάνωση, θα αγωνιστούν μαζί, ενώ οι James και Edgington θα είναι οι άλλοι αντίπαλοι τους.

"Είναι εύκολο να αγωνίζεσαι εναντίον της Αυστραλίας ή της Γερμανίας όπου δεν γνωρίζεις τους ανθρώπους, αλλά είναι δύσκολο να αγωνιστείς εναντία στους φίλους και συμπαίκτες σου στις δοκιμές", πρόσθεσε ο Gregory κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνέντευξης που διοργανώθηκε από τη Βρετανική Ολυμπιακή Εταιρεία.
"Θεωρώ ότι αυτό είναι η πιο δύσκολη στιγμή του χρόνου, αλλά ως ομάδα έχουμε αλληλοϋποστήριξη μεταξύ μας , επειδή σεβόμαστε αρκετά ο ένας τον άλλο."
"Έχουμε μια τεράστια ιστορία επιτυχιών και έχουμε ένα προπονητικό πρόγραμμα που πραγματικά λειτουργεί. Έχω βελτιωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από τότε που ήμουν στο Πεκίνο ως αναπληρωματικός. Έχω γίνει καλύτερος και συνεπέστερος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: