Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Katherine Grainger: My Day on a Plate

Η Katherine Grainger, τρεις φορές ασημένια Ολυμπιονίκης, έξι φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και φαβορί για το χρυσό το 2012, κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής μέρας προπόνησης «ανεφοδιάζεται» με μπαγκέτα κοτόπουλο και λαζάνια.


Katharine Grainger 

Το καθημερινό της πρόγραμμα:
06:00 Το καλύτερο πράγμα στην κωπηλασία είναι ότι μπορώ να τρώω πολλά τρόφιμα. Το πρώτο πρωινό μου είναι τοστ και μαρμελάδα, τσάι και φρέσκος ​​χυμός πορτοκάλι.

07:30 Κωπηλασία στο διπλό σκιφ. Η προπόνηση ξεκινά στο ποτάμι με αρκετά χιλιόμετρα κωπηλασία χαμηλής έντασης. Παίρνω πάντα ένα αθλητικό ποτό μαζί μου.

09:30 Χτυπητά αυγά, φασόλια και τοστ με τον καφέ.

11:00 Προπόνηση αντοχής στο εργόμετρο.

12:30 Ντους. Στη συνέχεια, γεύμα: μία μεγάλη μπαγκέτα γεμάτη με σαλάτα κοτόπουλο και χυμό. Πίνω ολόκληρα φορτία χυμών. Στη συνέχεια φρούτα, μια μπάρα δημητριακών ή περιστασιακά ένα τσουρέκι.

14:30 Βάρη στο γυμναστήριο. Παίρνω ένα μίγμα πρωτεϊνών και στη συνέχεια ένα bagel (είδος γλυκού)..

17:00 Σπουδάζω για το διδακτορικό μου δίπλωμα και περνώ μερικές ώρες στη βιβλιοθήκη - που σημαίνει κανένα τρόφιμο ή ποτό! Μόνο έναν καφέ σε ένα διάλειμμα.

19:30 Ένα μεγάλο πιάτο λαζάνια, με μια σαλάτα γεμάτη από αβοκάντο και ντοματίνια. Ένα κομμάτι κέικ είναι πάντα καλοδεχούμενο.

NIGEL Denby διαιτολόγος

Είναι δικαιολογημένο που η Katherine έχει ανάγκη μεγάλης ποσότητας φαγητού. Η κωπηλασία απαιτεί αφθονία «καυσίμων» για την αντοχή. Η ισορροπία των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων είναι σημαντική για έναν αθλητή και η Katherine την επιτυγχάνει με την τακτική πρόσληψη αμυλούχων υδατανθράκων, όπως το ψωμί, τα δημητριακά και τα ζυμαρικά. Τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το άπαχο κρέας της παρέχουν όλες τις πρωτεΐνες που χρειάζεται.

Πηγή: www.telegraph.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: