Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ για τα Ελ.Βάρη Ανδρών από τον Henrik Stephansen


DM-titel og verdensrekord til Henrik Stephansen 2012. 5:57.4. Foto: Sofie Hoffmann

Ο κυρίαρχος στο εργόμετρο στην Ελαφριά κατηγορία, Henrik Stephansen από το "Rowing Club Fureso" απέδειξε για άλλη μια φορά την δυναμική του στα 2000μ στο εργόμετρο. Το Σάββατο το απόγευμα στο πρωτάθλημα της Δανίας κατέρριψε το προηγούμενο δικό του ρεκόρ με 5 λεπτά, 57 δευτερόλεπτα και 4 δέκατα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 5:58.5 το οποίο κατείχε από το 2009.

Ο 23χρονος φέτος ήταν και ο απόλυτος κυρίαρχος στο Σκίφ Ελ. Βαρών Ανδρών καθώς κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στα Παγκόσμια Κύπελα του Αμβούργου και της Λουκέρνης αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Bled. Επόμενος στόχος του Stephansen είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου σε ένα Ολυμπιακό Αγώνισμα μέσω της Ολυμπιακής Ρεγγάτας στην Λουκέρνη φέτος τον Μαίο.

Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Steffen Bonde απο το Odder, ενώ την τρίτη ο Mads Rasmussen, του DSR. Ο Henrik Stephansen κέρδισε φέτος για 6η συνεχόμενη φορά το Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας της πατρίδας του και το αντίστοιχο Παγκόσμιο Κύπελο 5 συνεχόμενες φορές, όντας ο μόνος αθλητής των Ελ. Βαρών ο οποιος έχει σπάσει το φράγμα των 6 λεπτών.

Στις Γυναίκες στην κατηγορία των Ελ.Βαρών νικήτρια αναδείχθηκε η Juliane Elander απο το Odder Rowing Club, η οποία επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά απο 2 χρόνια απουσίας εξαιτίας της εγκυμοσύνης της, τερματίζοντας σε 7:07.3. Το πλήρωμα της Juliane , στο Διπλό Ελ. Βαρών Γυναικών με το οποίο κατέκτησαν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Thomsen Anne Lolk, νικήτρια των διοργανώσεων του 2010 και 2011 τερμάτισε 2ο με 7:10.0 ενώ την 3η θέση κατέκτησε η Helen Nygaard Olsen απο Lyngby.

Στην Open κατηγορία των Γυναικών η Fie Udby κατέκτησε την 1η θέση με 6:38.6, 1 δευτερόλεπτο κάτω απο το εθνικό ρεκόρ, μπροστά απο την Margit Haahr Hansen, της οποίας ο χρόνος ήταν 6:57.7 και την Dyrlund Mette Petersen η οποία πήρε την τρίτη θέση με 7:00.1.

Πηγή:  Το κουπί.gr  από http://roning.dk

Δεν υπάρχουν σχόλια: