Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ραντεβού στο Λονδίνο


tetrakopos1Την δική της χρυσή σελίδα έγραψε η Γιαννιώτικη Κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μπλεντ της Σλοβενίας. Άξιοι εκπρόσωποί της οι δύο πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, οι οποίοι κατόρθωσαν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της συμμετοχής στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012. Ένα όνειρο για το οποίο οι ίδιοι προετοιμάζονται συστηματικά επί επτά ολόκληρα χρόνια.
Οι Τσίλης και Τζιάλλας, έτρεξαν στο Παγκόσμιο, που αποτελεί την μεγαλύτερη ετήσια διεθνή διοργάνωση της Κωπηλασίας, με την Τετράκωπο Ανδρών, παρέα με τους Γ. Χρήστου και Στ. Παπαχρήστο και, αφού κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν απ' όλες τις ανταγωνιστικές βάρκες, περνώντας πρώτοι, αρχικά στους ημιτελικούς και στην συνέχεια στον τελικό, κατέκτησαν το πρωί της Κυριακής την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμά τους. Πίσω της η ελληνική βάρκα άφησε το φαβορί για την δεύτερη θέση, την Τετράκωπο της Αυστραλίας, ενώ έφτασε να απειλήσει ακόμη και τους Βρετανούς που τελικά τερμάτισαν πρώτοι!
Μ' αυτό τον τρόπο οι δύο Πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. πέτυχαν τον διπλό στόχο που οι ίδιοι είχαν θέσει, αναχωρώντας πριν δύο εβδομάδες από την Ελλάδα. Δηλαδή την άνοδο στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, καθώς το ελληνικό πλήρωμα δικαιωματικά πήρε το ένα από τα 11 συνολικά «εισιτήρια» που δόθηκαν σε ισάριθμες Τετρακώπους!
Οι πρώτες δηλώσεις
«Ακολουθήσαμε τις οδηγίες των προπονητών μας του Σάκη Αθανασιάδη και του Τζιάνι Ποστιλιόνε, οι οποίοι πιστεύουν σε μας και πετύχαμε το στόχο μας! Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, την οικογένειά μου, τα παιδιά, τους αθλητές της Εθνικής και ελπίζω του χρόνου να είμαστε πάλι στην κορυφή της Ολυμπιάδα που είναι και το σημαντικότερο», ανέφερε μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου ο πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. Γιώργος Τζιάλλας.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσίλης τόνισε τα εξής: «Πετύχαμε σχεδόν τον ιδανικό συνδυασμό, να πάρουμε δηλαδή την πρόκριση και ένα μετάλλιο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι αφού η βασική μας επιδίωξη ήταν το εισιτήριο για το Λονδίνο. Αυτό το πετύχαμε, δεν απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο που μας στηρίζει και είναι περήφανοι για μας».
Ενθουσιασμένος και ικανοποιημένος ο Σωτήρης Στάμος
«Νιώθω πολύ ικανοποιημένος και ενθουσιασμένος για την εξαιρετική αυτή επίδοση που πέτυχαν τα δικά μας παιδιά. Είμαι σίγουρος δε, λόγω της πολύ καλής προετοιμασίας που έχουν κάνει και που θα συνεχίσουν να κάνουν, ότι ο Γ. Τσίλης και ο Γ. Τζιάλλας θα πάνε πολύ καλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012», ανέφερε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Μπλεντ, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Σωτήρης Στάμος, ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί και δημόσια τους δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές και τις οικογένειές τους για τις νέες αυτές επιτυχίες τους.
ΘΥΜΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: "Ευτυχώς ισχύει στον αθλητισμό το αγαθά κόποις κτώνται"
Ο επικεφαλής προπονητής του Ν.Ο.Ι. κ. Θύμιος Βλάχος σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Με τον αγώνα που ολοκληρώθηκε στο Μπλεντ ήρθε η δικαίωση των αθλητών μας, καθώς εκτός από την κορυφαία κατάταξη και το ασημένιο μετάλλιο, πήραμε δικαιωματικά και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Μετά από επτά ολόκληρα χρόνια δουλειάς, κόπου, θυσιών, ατέλειωτων ωρών προπόνησης μέσα κι έξω από την Παμβώτιδα, ο Γ. τσίλης και ο Γ. Τζιάλλας πραγματοποιούν το όνειρό τους. Ευτυχώς που για τον αθλητισμό ισχύει ακόμα το ρητό 'τα αγαθά κόποις κτώνται'». Βλάχος. Παράλληλα, o κ. Βλάχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές, ευχαριστώντας συγχρόνως και τους γονείς τους που στήριξαν τα παιδιά τόσα χρόνια ηθικά και οικονομικά, επειδή ακριβώς μοιράζονται μαζί τους το όνειρο της συμμετοχής στην Ολυμπιάδα.
ΤΕΣΣΕΡΑ «ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ»!
Συνολικά το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πήραν στο Μπλεντ τέσσερα ελληνικά πληρώματα απ' τα πέντε που αγωνίστηκαν, αποδεικνύοντας ότι η Κωπηλασία αποτελεί σταθερά ένα σπουδαίο αθλητικό «κεφάλαιο» για την χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων θα πάρει μέρος στην συγκεκριμένη διοργάνωση με τόσο πολλά πληρώματα.
Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ
Ανάμεσα στους προκριθέντες αθλητές της Ελλάδας και η πρωταθλήτρια από την Θεσπρωτία Αλεξάνδρα Τσιάβου, κορυφαία πλέον αθλήτρια στον κόσμο, η οποία μαζί με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησε στην Σλοβενία το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της χώρας μας, στο Σκιφ Γυναικών ελαφρών βαρών. Η Τσιάβου έχει αγωνιστεί ξανά σε Ολυμπιάδα, το 2008 στο Πεκίνο, όπου είχε κατακτήσει την έκτη θέση στο ίδιο αγώνισμα. Στόχος της πια είναι ένα ολυμπιακό μετάλλιο, καθώς αυτό αποτελεί και την μοναδική μεγάλη διάκριση που η ίδια δεν έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα!
Ν.Ο.Ι. ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Λίγοι κι εκλεκτοί είναι οι Γιαννιώτες αθλητές που μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να φτάσουν και να αγωνιστούν σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον συγκεκριμένο τομέα πρωταθλητής αναδεικνύεται φυσικά ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, καθώς κατά το παρελθόν τρεις αθλητές του αγωνίστηκαν σε Ολυμπιάδες. Ο λόγος για την Τόνια Σβάϊερ που αγωνίστηκε στην Ολυμπιάδα της Σεούλ το 1988, σε εκείνη της Βαρκελώνης το 1992 και στην Ατλάντα το 1996 και τους Παναγιώτη Μηλιώτη και Αγγελική Γκρέμου που συμμετείχαν τους Ολυμπιακούς του Σύδνεϋ το 2000. Με τους Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα ο αριθμός των... Ολυμπιακών αθλητών του Ν.Ο.Ι. θα φτάσει τους πέντε!
Σ' αυτούς πρέπει όμως να προστεθούν και τα τέσσερα Γιαννιωτόπουλα που συμμετείχαν στην περσινή πρώτη Ολυμπιάδα Νέων της Σιγκαπούρης. Πρόκειται για τους Αποστόλη Λαμπρίδη, Μιχάλη Ναστόπουλο, Ελένη Διαμάντη και Λυδία Νταλαμάγκα.
Τα Γιάννινα υποδέχονται τους πρωταθλητές
Στα Γιάννινα θα προσγειωθούν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, καθώς και η παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Θεσπρωτία, Αλεξάνδρα Τσιάβου, συνοδευόμενοι από τον Γιαννιώτη ομοσπονδιακό προπονητή, Τόλη Παλαιοπάνο.
Ο Ν.Ο.Ι. θα υποδεχτεί επίσημα τους αθλητές του στο Αεροδρόμιο, στις 6:45 μ.μ.



Από sportsioannina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: