Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Josiane Lima: Αθλήτρια του μήνα. Δεύτερο μέρος.


106509713_10Υπηκοότητα:     Βραζιλία (BRA)
Σκάφος Κατηγορία:   TAMix2x
Βασικά αποτελέσματα:       Παραολυμπιακοί Αγώνες - 1 χάλκινο
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας - 1 χρυσό, 1 αργυρό
                   
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά αποτελέσματα της Λίμα

Η Josiane Lima κέρδισε την πρώτη θέση στο CRASH-B Indoor Rowing, στη Βοστόνη των ΗΠΑ, το Φεβρουάριο. Αυτή ήταν η δεύτερη χρονιά που στο CRASH-B συμμετείχαν adaptive αθλητές και οι συμμετοχές ήταν διπλάσιες σε σχέση με πέρσι. Η Josiane αγωνίστηκε για πρώτη φορά.



106509718_10World Rowing: Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχατε σε αγώνα CRASH-B;
Josiane Lima: Ναι ήταν πρώτη φορά. Οι εντυπώσεις μου είναι εξαιρετικές. Βρίσκω ότι πρόκειται για σπουδαία διοργάνωση, πολύ καλά οργανωμένη και νιώσαμε ότι μας εκτιμούν. Επίσης το γεγονός αυτό ήταν σημαντικό για μένα αφού ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς και η σωματική προετοιμασία θα με βοηθήσει αργότερα στις διεθνείς διοργανώσεις.


82774515_10WR: Θα θέλατε να πάρετε μέρος στο CRASH-B και πάλι;
JL: Ναι, ελπίζω να το ξανακάνω και ελπίζω να φροντίσω τον εαυτό μου ώστε να κρατηθώ σε καλή αγωνιστική κατάσταση όσο περισσότερο είναι δυνατόν. Η κωπηλασία στο διπλό σκιφ των 37kg, χρησιμοποιώντας μόνο τον κορμό και τα χέρια, είναι πολύ αγχωτική και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξουν τραυματισμοί.


WR: Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε το βραβείο, το σφυρί του CRASH-B;  
JL: Είναι η πρώτη φορά που ένα σφυρί κερδίζεται από Βραζιλιάνο και λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τη σημασία του.  Έχω την πρόθεση να χρησιμοποιήσω τελικά το επίτευγμά μου ως έναν τρόπο να παρακινήσω τους ανθρώπους από διαφορετικές ηλικίες, φύλο και κοινωνικό-πολιτισμική τάξη, να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα που μου έφερε τόση χαρά και το αγαπώ.



DSC_7685WR: Ποια ήταν η τακτική σας όταν αγωνιστήκατε στο εργόμετρο;
JL: Ήθελα να ελέγχω το ρυθμό κάθε 500m και να κρατώ το τέμπο κοντά σε αυτό που έχω στο νερό.



WR:  Ποιο είναι το ρεκόρ σας στα 1000m, στο εργόμετρο;
JL: Είναι ενδιαφέρον ότι ο καλύτερος χρόνος έγινε στο τέλος του 2010, όταν άρχισα την προετοιμασία για το κλειστό πρωτάθλημα της Βραζιλίας και το CRASH-B. Δεν είχα ποτέ εξασκηθεί στο εργόμετρο με στόχο να κάνω τον καλύτερο χρόνο. Πάντα το χρησιμοποιούσα ως αρωγό στην προπόνησή μου στο νερό.



DSC_8862WR: Ποιοι είναι οι επόμενοι αγώνες κωπηλασίας για εσας;
JL: Η Βραζιλιάνικη Κωπηλατική ομοσπονδία σχεδιάζει να συμμετάσχει στη διεθνή ρεγκάτα κωπηλασίας στην Gavirate, στην Ιταλία και επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο τον Μάιο στο Μόναχο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Bled.


WR: Ποιος είναι ο στόχος σας για φέτος και ποιος για το μέλλον;
JL: Σκοπεύω να προετοιμαστώ καλά για τους αγώνες που προανέφερα. Επίσης, ελπίζω να κάνω τον Παραολυμπιακό αθλητισμό, γνωστό στο ευρύ κοινό.



Μετάφραση Greek Rowers από www.worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: