Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Όλες οι ελπίδες στην ΕΟΕ



Στον Σπύρο Καπράλο, στην ΕΟΕ και στη ΔΟΕ έχουν εναποθέσει οι διοικούντες την ομοσπονδία κωπηλασίας της ελπίδες για συμμετοχή των Ελλήνων πρωταθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας.
του Σταύρου Γεωργακόπουλου

Ο Γιάννης Καρράς έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να μεσολαβήσει στη ΔΟΕ για να καλυφθούν τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στην Εγκιουμπελέτ της κορυφαίας Εθνικής ομάδας των τελευταίων χρόνων. Μαζί βέβαια με εκείνη της γυμναστικής για να είμαστε δίκαιοι.
Στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο Σπύρος Καπράλος θα βρεί λύση στο πρόβλημα και μάλιστα σύντομα. «Έχει αποδείξει έμπρακτα ότι νοιάζεται για τους αθλητές και για την ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και στο παγκόσμιο της Γαλλίας θα βγούν τα εισιτήρια» εξηγούσε ο Γιάννης Καρράς την επιλογή του να απευθυνθεί στον πρόεδρο της ΕΟΕ. Οι αθλητές, βέβαια, έχουν δείξει την επιθυμία τους να πάνε στη Γαλλία. Η ανάρτηση του Λευτέρη Κόνσολα επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα όλων των πρωταθλητών. «Στο παγκόσμιο ακόμα και οδικώς» έγραψε ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, πάντως περιμένουν και τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αποφάσισε την Πέμπτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής πολιτικής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα αυξηθεί στις 100.000 ευρώ ανά ημέρα η δυνατότητα συναλλαγών στο εξωτερικό. Μια τροποποίηση στα capital controls που μπορεί να αναδείξει έναν εναλλακτικό δρόμο για τον Καρρά και τους συνεργάτες του. Αν και, το επαναλαμβάνουμε ότι ουσιαστικά η ΕΚΟΦΝΣ στηρίζεται στον Καπράλο για να μην τρέχουν και δεν φτάνουν όπως συνέβη με το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 5 εώς τις 9 Αυγούστου στο Ρίο. Οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και η τραπεζική αργία υποχρέωσαν τον Γιάννη Καρρά και τους συνεργάτες του να περιορίσουν τους αθλητές της αποστολής. Αν και ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε συμμετοχή 15 αθλητών και αθλητριών, στη Βραζιλία θα πάνε μόνο 7 με τη συνοδεία δυο προπονητών και ενός γιατρού.
Μόνο που στη Γαλλία το διακύβευμα είναι διαφορετικό. Και σαφώς μεγαλύτερο! Συνεπώς δεν μπορεί να γίνει… κούρεμα αθλητών, από τη στιγμή που όλοι τους έχουν αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: