Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Πρώτος τελικός στο παγκόσμιο


Με ελληνικές επιτυχίες συνεχίστηκε η δεύτερη μέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος Κ23 της κωπηλασίας που διεξάγεται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Η Ελλάδα πανηγύρισε μία πρόκριση σε τελικό και μια σε ημιτελικούς, ενώ ένα πλήρωμα θα έχει δεύτερη ευκαιρία σε επαναληπτικό.

Στο ρεπεσάζ του τετραπλού σκιφ, η τετράδα Αναστασία Βόντζου, Ανέτα Κυρίδου, Κατερίνα Ζέρβα και Παρασκευή Γιάννου μετά από μεγάλη μάχη με το πλήρωμα των ΗΠΑ, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 6:56.880 έναντι 6:56.520 των Αμερικανίδων και πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.
Παρά την τρίτη καλύτερη επίδοση από όλες της σειρές, 8:14.110, που πέτυχε η Αμαλία Τσιάβου στον πρόκριματικό του σκιφ ελαφρών βαρών, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια  δεν κατάφερε να προκριθεί απευθείας στον ημιτελικό και έτσι θα προσπαθήει και πάλι αύριο στις 10:30.
Λίγη ώρα αργότερα, το δίδυμο Θωμαή Εμμανουηλίδου, Μαρία Περγούλη στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησε την πρώτη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά με χρόνο 7:42.670 και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: