Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Χάνουν παγκόσμιο και Ολυμπιακούς;



Στον αέρα είναι η συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών της κωπηλασίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου και είναι αυτό που δίνει πρόκριση στους Ολυμπιακούς!

του Σταύρου Γεωργακόπουλου

Τα capital controls καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη μετάβαση και τη διαμονή των 23 ατόμων της αποστολής στη Γαλλία, καθώς απαιτούνται συνολικά από 28.000 ευρώ στην πιο οικονομική έκδοση του ταξιδιού έως 30.000 μάξιμουμ. Χρήματα που προστίθενται στην προκαταβολή, την οποία ήδη έδωσε η ομοσπονδία της κωπηλασίας.
Μπροστά στο ενδεχόμενο να κινδυνέψει η παρουσία των Ελλήνων πρωταθλητών στο κορυφαίο ραντεβού της χρονιάς, ο Γιάννης Καρράς ζήτησε τη βοήθεια του Σπύρου Καπράλου και της ΕΟΕ. Είτε για υποβολή αιτήματος προκειμένου να καλύψει η ΔΟΕ τα έξοδα της μετάβασης και της διαμονής στη Γαλλία είτε με την εξεύρεση ενός άλλου τρόπου μεταφοράς των χρημάτων στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 15 αθλητές και αθλήτριες που θα διεκδικήσουν και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Μαζί τους θα βρεθούν τέσσερις προπονητές, ένας γιατρός, ένας φυσιοθεραπευτής, ένας μεταφορέας σκαφών και ο αρχηγός αποστολής.
«Περιμένουμε ότι η ΕΟΕ θα μας βρει λύση», σχολίασε στο Sportsfeed ο Γιάννης Καρράς, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση μας οδηγούν οι πληροφορίες και από το σπίτι του Ολυμπιακού κινήματος. «Κάτι ετοιμάζει ο πρόεδρος», υποστήριξαν συνεργάτες του Σπύρου Καπράλου.
Θα μπορούσε, βέβαια, να απευθυνθεί είτε η ομοσπονδία είτε η ΕΟΕ στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που εγκρίνει ή απορρίπτει τα αιτήματα για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. Από τότε, όμως, που έφαγε την κρυάδα ο Σάκης Βασιλειάδης, το πήραν απόφαση οι υπόλοιποι πρόεδροι των ομοσπονδιών και αναζήτησαν εναλλακτικούς τρόπους για να διευκολύνουν τις συμμετοχές των αθλητών τους στους διεθνείς αγώνες. Ο διοικητικός ηγέτης της ΕΓΟ είχε απευθυνθεί στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών επειδή ήθελε να στείλει την αφρόκρεμα της ελληνικής γυμναστικής στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Την ομάδα της ρυθμικής στην Στουτγάρδη στις αρχές Σεπτεμβρίου και ένα μήνα αργότερα στη Γλασκόβη τα παιδιά της ενόργανης. Υπάρχει επίσης και το τραμπολίνο στο Οντένσε που προγραμματίστηκε στα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου. Τελικά ούτε που εξετάστηκε το αίτημα με το επιχείρημα ότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες και, μάλιστα, κάποιες εξ αυτών έφεραν τον χαρακτηρισμό «εθνικές υποθέσεις». Μπροστά στο αδιέξοδο, ο Σάκης Βασιλειάδης πήγε στη ΓΓΑ και ζήτησε τη συνδρομή του Ιούλιου Συναδινού. Ο γενικός γραμματέας έστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα χωρίς όμως να πάρει απάντηση.
Μετά από τη λήξη της τραπεζικής αργίας, ο πρόεδρος της ΕΓΟ απευθύνθηκε σε συγκεκριμένη τράπεζα, με την οποία συνεργάζεται η ομοσπονδία. Υπέβαλε αίτημα εξαγωγής συναλλάγματος για ειδικό σκοπό, αλλά χωρίς να έχει εξασφαλίσει την έγκριση του αιτήματος. Έτσι, κατέφυγε και στη διεθνή ομοσπονδία, από την οποία ζήτησε προσωρινή ταμειακή διευκόλυνση επειδή θέλει παρόντες όλους τους αθλητές στη διεκδίκηση των εισιτηρίων για το Ρίο.
Τελικά, τα capital controls που επιβλήθηκαν στη χώρα απειλούν ευθέως και τον ελληνικό αθλητισμό. Με κίνδυνο να εξελιχθούν σε… metal controls σε κάθε μεγάλη διοργάνωση.
Πηγή: sportsfeed.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ.
2.ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ <> ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ .ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΟΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ