Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Μια βόλτα στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης(ΟΦΘ) είναι ένα σωματείο με ιστορία 70 χρόνων και μεγάλη προσφορά στην ανάπτυξη αθλημάτων του υγρού στοιχείου όπως κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, καταδύσεις και πόλο. Καθώς η Θεσσαλονίκη γυρνάει το βλέμμα της στη θάλασσα με το άνοιγμα της Νέας Παραλίας, ο ΟΦΘ έρχεται να εξελίξει τον ναυταθλητισμό της πόλης .



Σε συνεργασία με τον αθλητή του και επί σειρά ετών παγκόσμιο πρωταθλητή Νίκο Γκουντούλα ιδρύει το πρώτο πλήρως οργανωμένο κωπηλατικό τμήμα στην Ελλάδα, που ασχολείται αποκλειστικά με την παράκτια κωπηλασία (coastal rowing).

Τι είναι όμως η παράκτια κωπηλασία? Αποτελεί την extreme εκδοχή της ολυμπιακής κωπηλασίας. Εδώ οι αθλητές δεν κωπηλατούν σε ήρεμα νερά , αλλά στην ανοιχτή θάλασσα έχοντας να αντιμετωπίσουν πέραν των αντιπάλων τους, όλες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν! Ένα σπορ ευγενές και απαιτητικό που γυμνάζει αρμονικά όλο το σώμα και απευθύνεται σε όλους ,άνδρες και γυναίκες, που αγαπούν την θάλασσα .

Συγχρόνως ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης , με τη αναμόρφωση του εντευκτηρίου του σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, έρχεται και με προτάσεις πολιτισμού.

Η Λιθουανή καλλιτέχνιδα Rolana Ceckauskaite εκθέτει τα πιο «ναυτικά» έργα της με την χαρακτηριστική χιουμοριστική διάθεσή της και την ποιητική μεταχείριση του καθημερινού. Σκηνές θαλασσινές, σχέσεις κοινωνικές και ερωτικές -μια εικονογράφηση παραμυθιού για μεγάλους.

Διάρκεια έκθεσης: εως 31/12, ώρες: Δευτ-Παρ 09:00-14:00, Τρίτη και Πέμπτη 18:00-20:00. Εντευκτήριο Ομίλου Φίλων Θαλάσσης

Οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης βρίσκονται:
Στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης: Μεγάλου Αλεξάνδρου 10, Τηλ. +30 2310 831333, info@ofth.gr

Πηγή: www.ka-business.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: