Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

TΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ... ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«TΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ... ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ!!»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ


Το Ολυμπιακό μας μουσείο, για πρώτη φορά φέτος - μετά από δέκα χρόνια επιτυχούς υλοποίησης μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων, σε περισσότερους από 25.000 μαθητές ετησίως - βγαίνει εκτός των ''τειχών'' του και... πάει σχολείο! Το Μουσείο, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έρχεται ακόμα πιο κοντά στα σχολεία που βρίσκονται εκτός της πόλης της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας έτσι, στα δεκαέξι στο σύνολο μουσειοπαιδαγωγικά του προγράμματα που σχεδιάστηκαν για τη νέα σχολική χρονιά, το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο: ‘’ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΕΙ.... ΣΧΟΛΕΙΟ!..’' το οποίο διεξάγεται εντός των σχολείων και είναι αφιερωμένο στην ειδική θεματική «Σύγχρονοι Ολυμπιακοί & Παραολυμπιακοί Αγώνες». 

Το Ολυμπιακό Μουσείο σταθερά προσανατολισμένο στους εκπαιδευτικούς του στόχους και με την πολύτιμη αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για άλλη μια φορά, πρωτοπορεί και πρωτοτυπεί! Η αφετηρία του προγράμματος δίνεται με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που ορίσθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, ως ημέρα εορτασμού για όλα τα σχολεία της χώρας μας και με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η εκπαιδευτική μας ομάδα, συγκεντρώνει τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό και επισκέπτεται απομακρυσμένα σχολεία, αντιμετωπίζοντας έτσι δυναμικά, την δυσκολία της απόστασης, αλλά και της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας. Η εκπαιδευτική δράση «Πάμε Σχολείο;…» απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο θα έρθουν κοντά στο μοναδικό Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, αλλά και στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα, συνδυάζοντας θεωρητική μάθηση και βιωματική εμπειρία, μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες. Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αγώνες προσομοίωσης αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση στις αξίες της αριστείας, του σεβασμού και της φιλίας, στα τρία συστατικά που αποτελούν το Ολυμπιακό ιδεώδες, η αναγνώριση των ατομικών δεξιοτήτων και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.

Το καινοτόμο, δίωρης διάρκειας εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιάζεται και υλοποιείται προσαρμοσμένο στις δυνατότητες και στη δυναμική του εκάστοτε σχολείου ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.


ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                              ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ                            «TΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ... ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ!!»
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ            ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ
Τ 23 10 96 85 31-2 F 23 10 96 87 26                           ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια: