Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Γ. Τσίλης – Ηλ. Παππάς του Ν.Ο.Ι. στη «μάχη» του Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Τσίλης – Ηλ. Παππάς στη «μάχη» του Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας
Θα τρέξουν σε έναν μοναδικό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης εκπροσωπώντας τον Ν.Ο.Ι.


Μια σπουδαία κωπηλατική διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη, από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή 500 περίπου αθλητών από τουλάχιστον 20 χώρες.
Από τον σπουδαίο αλλά εξαιρετικά δύσκολο αυτό αγώνα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων! Δύο κορυφαίοι αθλητές του Ν.Ο.Ι., ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γιάννης Τσίλης και ο Παγκ. Πρωταθλητής Ηλίας Παππάς, θα τρέξουν στο Πρωτάθλημα με το διπλό Σκιφ, εκπροσωπώντας την Γιαννιώτικη Κωπηλασία και φυσικά το σωματείο τους, τον Ν.Ο.Ι..
Στόχος των δύο κωπηλατών να κάνουν μία πολύ καλή εμφάνιση, διεκδικώντας παράλληλα και μία θέση στο βάθρο. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αγώνες του Παγκ. Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας θα γίνουν μπροστά σε χιλιάδες θεατές, καθώς θα λάβουν χώρα στον Θερμαϊκό Κόλπο, κατά μήκος της προκυμαίας της πόλης. Οι δυσκολίες του αγώνα, ωστόσο, είναι μεγάλες καθώς θα διεξαχθεί σε ανοιχτή θάλασσα, όπου υπάρχουν… εμπόδια όπως τα μεγάλα κύματα, οι ριπές του ανέμου και τα θαλάσσια ρεύματα.
Στο ίδιο Πρωτάθλημα, που είναι μοναδικό στο είδος του, αναμένεται να λάβουν μέρος και άλλοι αθλητές του Ν.Ο.Ι., ανάμεσα στους οποίους ο Λάμπρος Ρίζος, παλιά «δόξα» της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας και πηδαλιούχος του Ομίλου επί σχεδόν 30 χρόνια!
Μεγάλος χορηγός και υποστηρικτής της προσπάθειας των Γιάννη Τσίλη και Ηλία Παππά είναι η Ηπειρωτική Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».


Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: