Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Πάει Αζόρες το Παγκόσμιο Παράκτιας Κωπηλασίας


Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας κωπηλασίας που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη 17-19 Οκτωβρίου «ταξιδεύει» στις μακρινές Αζόρες. Η διοργάνωση που θα χρωματίσει τα νερά του Θερμαϊκού μπροστά από τον Λευκό Πύργο βρίσκεται ήδη πάνω στο φουσκωτό τεσσάρων Ελλήνων που θα διανύσει 3500 ναυτικά μίλια προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα «Η Μεσόγειος μας ενώνει».

Συγγενείς και φίλοι πήγαν την Πέμπτη, 25 Ιουλίου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για να... ξεπροβοδίσουν τους Θωμά Παναγιωτόπουλο, Σπύρο Γωνιοτάκη και Αλέξανδρο Βέη, οι οποίοι αποφάσισαν να αφήσουν για λίγο στην άκρη το κύριο επάγγελμά τους που είναι η οδοντιατρική και να διασχίσουν τη θάλασσα της Μεσογείου.

Στην παρέα θα προστεθεί σύντομα ο τέταρτος θαλασσοπόρος, ο Ιταλός Κριστιάνο Σενίνι, τον οποίο θα παραλάβουν από τον πρώτο τους σταθμό, τη Νάπολη. Τα επόμενα λιμάνια στα οποία θα "δέσουν" οι «θαλασσόλυκοι» είναι η Μασσαλία, η Βαρκελώνη και η Λισαβόνα, ενώ τελικός προορισμός είναι η Πόντα Ντελγκάδα, πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος των Αζορών. Το ταξίδι αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Αυγούστου, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε σήμερα την αφετηρία του μεγάλου αυτού ταξιδιού, που τέθηκε υπό την αιγίδα της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014». «Η Θεσσαλονίκη μας αγκάλιασε», δήλωσε ο Σπύρος Γωνιοτάκης, μιλώντας για το ναυτικό εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα χρονικά.

Εκτός από το μήνυμα ειρήνης και φιλίας που θα μεταφέρουν οι θαλασσοπόροι θα διαφημίσουν στις χώρες της Μεσογείου και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που θα διεξαχθεί από 17 - 19 Οκτωβρίου στον Όρμο της Θεσσαλονίκης.

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, φορέα διοργάνωσης της ΕΠΝ 2014, Μαρία Πασχαλίδου, αφού τους ευχήθηκε «καλές θάλασσες» δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που αγκαλιάζει τους πάντες, ιδιαίτερα όσους έχουν καλές ιδέες, περίεργες ιδέες που μας ιντριγκάρουν. Τα μέλη της αποστολής θα διαφημίσουν διεθνώς την πόλη όχι μόνο ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 αλλά και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας».

Το παρών στον αποχαιρετισμό των θαλασσοπόρων έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Νεολαίας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανίτης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, με αφορμή την προώθηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας.

Οι προετοιμασίες για τη συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση έχουν μπει στην τελική ευθεία. «Μπαίνουμε πλέον σε ζητήματα λεπτομερών ρυθμίσεων έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας για την άρτια διεξαγωγή των κωπηλατικών αγώνων», πρόσθεσε ο κ.Αρβανίτης.

«Προχωράμε όλοι μαζί. Είναι μια διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας. Μια γιορτή κωπηλασίας που διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και το τριήμερο των αγώνων του Οκτωβρίου βάζει τη Θεσσαλονίκη στο κέντρο του αθλητισμού και τουριστικού ενδιαφέροντος στα θαλάσσια αγωνίσματα», είπε από την πλευρά του ο κ. Πέγκας.
Πηγή: www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: