Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος παράκτιας κωπηλασίας 2014



Την ανάληψη της διοργάνωσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος παράκτιας Κωπηλασίας για το 2014 και την ανάθεσή της στην Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε., ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο κατά τη χθεσινή τακτική του συνεδρίαση.

Τη διοργάνωση διεκδίκησε και ανέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση και με τη συνεργασία της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας. Υπολογίζεται ότι στο παγκόσμιο
πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν περίπου 500 αθλητές, ενώ συνολικά ο αριθμός όλων των μελών των αποστολών αναμένεται να φτάσει τους 1500. Με βάση τις πρόσφατες διοργανώσεις, εκτιμάται ότι ο αριθμός των θεατών θα είναι 3.000 – 4.000.

«Είναι σημαντικό για την πόλη μας και την ανάδειξη του ναυταθλητισμού καθώς και του φυσικού της τοπίου η ανάληψη μιας τέτοιας διοργάνωσης. Χαιρόμαστε που το 2014 ο Θερμαϊκός θα γεμίσει με σκάφη και αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς», τόνισε στην ανακοίνωσή του σχετικά με τη διοργάνωση ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά του, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε., Σπύρος Πέγκας, ο οποίος ήταν παρών τόσο στην ανακοίνωση της ανάληψης της διοργάνωσης στην Κοπεγχάγη όσο και στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Χέλσιμποργκ, διευκρίνισε ότι η πραγματοποίηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, γίνεται με στόχο να γνωρίσουν οι Θεσσαλονικείς και όλοι οι Έλληνες το άθλημα τις Παράκτιας Κωπηλασίας, άθλημα που διεξάγεται ιδανικά σε συνθήκες αέρα και κυματισμού -χαρακτηριστικό γνώρισμα του Θερμαϊκού- και που προσφέρει υψηλού επιπέδου αγωνιστικό θέαμα. Παράλληλα, θα γίνει παγκοσμίως γνωστή η πολιτιστική και πολιτισμική ιστορία και κουλτούρα της πόλης.
Πηγή: www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: