Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Πρώτο βήμα προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Τρακάι της Λιθουανίας, δεν μοίρασε μόνο μετάλλια και Παγκόσμιους τίτλους στους νεαρούς αθλητές, αλλά ήταν παράλληλα και η βασική ρεγκάτα προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2014, που θα γίνουν στην πόλη Ναντζίνγκ της Κίνας.
Από τους 12 τελικούς του Παγκοσμίου E-N, οι χώρες που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να πάρουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων βάσει της τελικής κατάταξης σε κάθε αγώνισμα και από τις θέσεις που είχαν προκαθοριστεί. Το βασικό είναι ότι την πρόκριση την παίρνει η χώρα και όχι οι αθλητές. Έτσι, οι αθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του 2014, πιθανόν να μην είναι αυτοί που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο του 2013.


Οι χώρες που πήραν πρόκριση είναι 21 και είναι οι εξής: Η.Π.Α., Ιταλία, Γερμανία, Αυστραλία, Ρουμανία, Ισπανία, Πολωνία, Ελλάδα, Σλοβενία, Σερβία, Τσεχία, Δανία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Νορβηγία, Κούβα, Μ. Βρετανία, Λευκορωσία, Γαλλία, Βραζιλία και Σουηδία.


Η κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Νέων περιλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα, τα οποία είναι το σκιφ ανδρών και γυναικών και η δίκωπος ανδρών και γυναικών. Συνολικά θα πάρουν μέρος 96 αθλητές και η κάθε χώρα έχει δικαίωμα συμμετοχής με ένα αντρικό και ένα γυναικείο πλήρωμα. Εάν κάποια θέση δεν καλυφθεί από τη χώρα που πήρε την πρόκριση, αυτή θα καλυφθεί από την επόμενη χώρα που είχε την υψηλότερη θέση κατάταξης στο Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων 2013.

Υπάρχουν μερικές ακόμη θέσεις που θα καλυφθούν από τρεις Ηπειρωτικούς προκριματικούς αγώνες, για την Ασία, την Αφρική και την Λατινική Αμερική. 

Οι αθλητές που θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν θα πρέπει να είναι γεννημένοι μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 1996 και 31ης Δεκεμβρίου 1997.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων στην Νατζίνγκ διεξάγονται για δεύτερη φορά, ενώ οι πρώτοι Αγώνες είχαν γίνει το 2010 στη Σιγκαπούρη. 


Πίνακας προκριθέντων χωρών μέσω Παγκοσμίου Πρωταθήματος Ε-Ν 2013
Junior women’s four (JW4-)
USA, ITA, GER
Junior women’s pair (JW2-)
AUS, ROU, ESP, GER, USA
Junior men’s four (JM4-)
ROU, ITA, POL
Junior women’s quadruple sculls (JW4X-)
ITA
Junior men’s pair (JM2-)
GER, GRE, SLO, SRB, CZE
Junior women’s double sculls (JW2X)
ROU, AUS, DEN, GRE
Junior men’s double sculls (JM2X)
GER, ROU, POL, LTU
Junior men’s quadruple sculls (JM4X)
GER
Junior women’s eight (JW8+)
ROU
Junior men’s single sculls (JM2X)
POL, SRB, AZE, NOR, CUB, CZE
Junior women’s single sculls (JW1X)
GBR, BLR, FRA, GER, BRA, SWE
Junior men’s eight (JM8+)
GER
Μετάφραση "Greek Rowers" από www.worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: