Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Χρυσό μετάλλιο η Κατερίνα Νικολαϊδου


Στον ψηλότερο ιστό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας ανδρών-γυναικών που ολοκληρώθηκε σήμερα (Κυριακή) στη Σεβίλλη ανέβηκε η γαλανόλευκη προς τιμήν της Κατερίνας Νικολαΐδου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.

Η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης έκανε μια εκπληκτική κούρσα κρατώντας την 2η θέση μέχρι και τα 1500μ. για να κάνει την μεγάλη αντεπίθεση στα τελευταία 500μ. και να «κλέψει» το χρυσό από την Αυστριακή Τάουπ Τράερ που προηγούνταν ως εκείνο το σημείο πετυχαίνοντας μάλιστα τον καλύτερο χρόνο του αγωνίσματος στη διοργάνωση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης τόνισε λίγο μετά την επιτυχία της «Ήταν πολύ σκληρή κούρσα μέχρι τελευταία 500μ, μετά με μια πολύ καλή αλλαγή πέρασα μπροστά. Δεν ήταν τίποτα σχεδιασμένο έτσι βγήκε η κούρσα μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ήταν το πρώτο μου μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες μετά την αλλαγή που έκανα πηγαίνοντας στην ελαφριά κατηγορία και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Πιστεύω να υπάρχει και ανάλογη συνέχεια. Επόμενος στόχος είναι οι Μεσογειακοί αγώνες στην Τουρκία»

Στην ίδια κούρσα η Κύπρια Άννα Ιωάννου κατέλαβε την 6η θέση .

Λίγο νωρίτερα στον τελικό της δικώπου άνευ ελ βαρών ο Γιώργος Κόνσολας και ο Νίκος Αφεντούλης είχαν καταλάβει την 5η θέση. Στους άλλους δυο μεγάλους τελικούς όπου είχαμε ελληνική συμμετοχή, το διπλό σκιφ ελ βαρών με τους Λευτέρη Κόνσολα και Παναγιώτη Μαγδανή τερμάτισε στην 6η θέση όπως και ο Σπύρος Γιάνναρος στον τελικό του σκιφ ελ βαρών.

Στην 4η θέση του μικρού τελικού του διπλού σκιφ τερμάτισε το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Αθηνά Αγγελοπούλου και Ελένη Διαμάντη και κατέλαβε την 10η στη γενική

Ο Διονύσης Αγγελόπουλος πήρε την 5η θέση στον μικρό τελικό του σκιφ ανδρών και κατετάγη 11ος στο σύνολο και τέλος

Την 5η θέση στον μικρό τελικό κατέκτησε και η δίκωπος άνευ με τους Λουλούδη -Χρηστομάνο και κατετάγη 11η συνολικά.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας από την Θεσσαλονίκη.

Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: