Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Δύο ειδήσεις που δείχνουν τις προτεραιότητες των κυβερνώντων

Καταγγελία για κυβερνητικές παρεμβάσεις στις εκλογές της ΕΟΕ

Ανορθόδοξες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να υπερισχύσει στις εκλογές της ΕΟΕ ο υποψήφιος της επιλογής της, καταγγέλλουν, με ερώτηση τους στην Βουλή, 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τονίζουν οι ερωτώντες βουλευτές, το υφυπουργείο Αθλητισμού αντί να ασχοληθεί με το αθλητικό ιδεώδες, το στρατηγικό σχέδιο για τον αθλητισμό, την προστασία των αθλητών από τα κυκλώματα ντόπινγκ και την πάταξη της βίας, επιχειρεί να ελέγξει πολιτικά, διοικητικά και οργανωτικά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι όσο πλησιάζει η ημερομηνία των αρχαιρεσιών της ΕΟΕ, πληθαίνουν οι καταγγελίες, στον πολιτικό και αθλητικό Τύπο, για ανορθόδοξες παρεμβάσεις της κυβέρνησης και αναφέρουν ότι το υφυπουργείο Αθλητισμού έχει κινήσει όλους τους μηχανισμούς του κράτους, προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα, είτε εκβιάζοντας, είτε απειλώντας, είτε υποσχόμενο για το μέλλον, σημειώνουν οι βουλευτές.

Στην ερώτηση, γίνεται λόγος για απροκάλυπτη παρέμβαση στο χώρο του αθλητικού κινήματος και ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί, ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με την προσπάθεια ελέγχου του χώρου του αθλητισμού στην υψηλότερη έκφραση του, της ΕΟΕ. Ρωτούν επίσης, ποιες πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες αναγκάζουν την κυβέρνηση να αποβάλει κάθε προσωπείο ουδετερότητας και σεβασμού του αυτοδιοίκητου του αθλητισμού και να μετατρέψει το υφυπουργείο σε κέντρο οργάνωσης αθέμιτων μεθοδεύσεων και παρεμβάσεων.
Πηγή: www.in2life.gr

Αντιαθλητικό Ξανθού!

Δυο βολές και την μπάλα δική του έχει ένας εκ των υποψηφίων στην κούρσα για την προεδρία της ΕΟΕ, παρά τις τρικλοποδιές που προσπαθεί να του βάλει ο Γιάννης Ιωαννίδης εν αγνοία του Μαξίμου. Ο sportdog αποκαλύπτει...


Ενόψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου προέδρου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει αισθητά τελευταία, γεγονός που έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη. Παρότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το όνομα του επικεφαλής, το "ρεύμα" της πλευράς του Γιώργου Βασιλακόπουλου είναι εμφανές και ο Ιωαννίδης προσπαθεί εναγωνίως να διαφοροποιήσει τα δεδομένα και να διαμορφώσει τις εξελίξεις, βλέποντας πως η "μετατόπιση" ψηφοφόρων προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μπάσκετ, του δίνει σαφές προβάδισμα.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι πως ο Ξανθός ενεργεί αυτοβούλως. Χωρίς, δηλαδή, να έχει εξασφαλίσει την έγκριση των ανωτέρων του για τις όποιες κινήσεις του προς αυτή την κατεύθυνση. Αλήθεια, γνωρίζει το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού ασχολείται προσωπικά με τις επικείμενες αρχαιρεσίες και μάλιστα πως επεμβαίνει "χρησιμοποιώντας" το ρόλο του στη διακομματική κυβέρνηση; Και συμφωνεί η τριανδρία των επικεφαλής (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) με τις κινήσεις του;

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη εμπλοκή του σε ένα θέμα στο οποίο δεν έχουν συμφωνήσει -και δεν πρόκειται να συμφωνήσουν- οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, ενδέχεται να δημιουργήσει νέα προβλήματα στην κυβέρνηση και μάλιστα σε μια περίοδο που οι εκλογές της ΕΟΕ είναι από τα τελευταία πράγματα που την απασχολούν. Οι τρεις "συγκυβερνήτες" έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να διαχειριστούν από τις προσωπικές "υποθέσεις" του Ιωαννίδη και του κάθε υπουργού.

Σε κάθε περίπτωση, στις αρχές Φεβρουαρίου η ΕΟΕ θα έχει νέο πρόεδρο και παρότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες, οι διεργασίες έχουν αρχίσει, με την πλευρά Βασιλακόπουλου να δείχνει πιο δυνατή από κάθε άλλη φορά εξασφαλίζοντας την πλειοψηφία. Σε πείσμα του υφυπουργού...
Πηγή: www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: