Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σχόλιο σχετικά με τα Πανελλήνια ρεκόρ κλειστής κωπηλασίας

Στην προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με τους Πανελλήνιους αγώνες κλειστής κωπηλασίας, υπάρχει μεταξύ άλλων και ένα Link που παραπέμπει στον πίνακα με τα Πανελλήνια ρεκόρ κλειστής κωπηλασίας. Σχετικά με αυτά τα ρεκόρ, κάποιος φίλος έγραψε το παρακάτω σχόλιο, στο οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί μια απάντηση από τους διοργανωτές.
Ακολουθεί το σχόλιο:
"Θα παρακαλέσω τους διοργανωτές να αναρτήσουν τα πραγματικά πανελλήνια ρεκόρ γιατί ακόμη και στους Παγκόσμιους αγώνες CONCEPT 2 η απόσταση που κωπηλατούν οι αθλητές είναι 2000μ.
Δεν μπορούμε να λέμε για ελληνικά ρεκόρ όταν πριν από μερικά χρόνια κάποιοι από τους Έλληνες αθλητές ήτανε στα μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας CONCEPT στην Βοστόνη.
Γιαυτό για του λόγου το αληθές, άσχετα αν η ελληνική αντιπροσωπεία της CONCEPT άλλαξε ιδιοκτήτη, η ιστορία των Ελλήνων αθλητών μένει".

Και η απάντηση από τους διοργανωτές:
"Ευχαριστούμε τον φίλο για την ευκαιρία που μας δίνεται για να πούμε λίγα λόγια για τους αγώνες που διοργανώνουμε. Ο 1ος αγώνας γνωστός ως ΠΑΚΚ (Πανελλήνιος Αγώνας Κλειστής Κωπηλασίας) έγινε το 2004 στη Βουλιαγμένη με συμμετοχή 165 ανδρών και 33 γυναικών. Μέχρι και το 2007 έγιναν τρεις ΠΑΚΚ και η απόσταση του αγώνα ήταν τα 2000μ. Το 2008 στον 4ο ΠΑΚΚ με συμμετοχή κοντά στα 300 άτομα, ο αγώνας χωρίστηκε για τους κωπηλάτες στα 2000μ και για τους άλλους αθλητές στα 1000μ. Σαν διοργανωτές είδαμε ότι ο πιο πολύς κόσμος προτίμησε τα 1000μ καθώς και ότι η διάρκεια των αγώνων έγινε πολύ μεγάλη. Από το 2009 αποφασίσαμε το όνομα των αγώνων να γίνει C2 Indoor Rowing μιας και πολλά άλλα κράτη ακολουθούσαν αυτό τον χαρακτηρισμό. Επίσης καταλήξαμε η απόσταση να γίνει 1000μ για όλους μιας και προστέθηκε στο πρόγραμμα η σκυταλοδρομία των 4000μ.
Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι φίλοι της κλειστής κωπηλασίας είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό. Τα ρεκόρ που αφορούσαν τον ΠΑΚΚ (2000μ) είναι στη διάθεση οποιουδήποτε αλλά δεν έχει νόημα να είναι αναρτημένα μιας και δεν υπάρχει πια επίσημος Ελληνικός αγώνας για να ξεπεραστούν. Τα σημερινά ρεκόρ αναφέρονται στον αγώνα C2 Indoor Rowing που διεξάγεται κάθε χρόνο στα μέσα Δεκεμβρίου στην απόσταση 1000μ.
Η αντιπροσωπεία της Concept2 συνοδεύει κάθε 2 σχεδόν χρόνια Έλληνες πρωταθλητές στα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Οι επιτυχίες των αθλητών μας στους αγώνες αυτούς είναι αξιοζήλευτες με πολλά μετάλλια και σημαντικές διακρίσεις.
Για του λόγου το αληθές οι αντιπρόσωποι της C2 στην Ελλάδα είναι οι ίδιοι από το 2002.
Και για να τελειώσουμε συμφωνούμε ότι η ιστορία δεν ξεγράφεται και μόνο προστίθεται η νέα που κάποιοι δημιουργούν με έργα και πράξεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: