Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο Κ. Νταλαμάγκας ξανά στο Δ.Σ. της ΕΚΟΦΝΣ

NTALAMAGAS2
Εκπροσώπηση και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (ΕΚΟΦΝΣ) θα έχει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για το ίδιο το ιστορικό σωματείο της πόλης μας και για τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία γενικότερα.
Συγκεκριμένα, ο Κώστας Νταλαμάγκας, παλιός πρωταθλητής της Κωπηλασίας και στέλεχος σήμερα της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι. (Έφορος Κωπηλασίας), εξελέγη εκ νέου στο Δ.Σ. της ΕΚΟΦΝΣ, κατά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν το περασμένο Σάββατο από την Ομοσπονδία στην Αθήνα. Ο κ. Νταλαμάγκας, ο οποίος ήταν στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας και την περασμένη τετραετία, θα θητεύσει ως Έφορος Εθνικών Ομάδων Εφήβων – Νεανίδων της ΕΚΟΦΝΣ, όπως αποφασίστηκε κατά την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της σε σώμα. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επανεξελέγη ο Γιάννης Καρράς.

Πολιτεία και κίνητρα

«Παρόλο που οι οικονομικές συνθήκες στις μέρες μας είναι δύσκολες, ευελπιστούμε ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην ελληνική Κωπηλασία και θα την στηρίξει, όπως έκανε και την περασμένη τετραετία, ώστε κι εκείνη με τη σειρά της να φέρει στην χώρα μας αποτελέσματα και επιτυχίες αντίστοιχες και ακόμα καλύτερες από εκείνες των προηγούμενων ετών», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Νταλαμάγκας αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών στην ΕΚΟΦΝΣ.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο νέο αθλητικό νόμο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέσω του οποίου πρόκειται να επανέλθουν τα κίνητρα προς τους αθλητές που πετυχαίνουν σημαντικές διακρίσεις εντός κι εκτός συνόρων. Νόμος που αφορά φυσικά άμεσα την ελληνική Κωπηλασία. «Είναι ένα μέτρο που, αν εφαρμοστεί, θα δώσει ξανά ζωντάνια στον αθλητισμό και στα κωπηλατικά σωματεία ανά την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Νταλαμάγκας, προσθέτοντας πως η Ομοσπονδία Κωπηλασίας είναι σε συνεχή επαφή με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο ίδιος ο Υφυπουργός εξάλλου, δεσμεύθηκε πως με τη συνδρομή του Υπουργού Παιδείας Κων/νου Αρβανιτόπουλου θα φέρει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή το νέο Νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, μέσω του οποίου θα ανταμείβονται με κίνητρα οι αθλητές που προσφέρουν μεγάλες νίκες στην Ελλάδα.
Πηγή: sportsioannina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: