Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Δημόσια έκκληση απο Τσίλη Τζιάλλα για τον ΝΟΙ



Σε δεινή θέση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων εξαιτίας του υπέρογκου προστίμου ύψους 110.000 ευρώ που του επιβλήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Ένα πρόστιμο που μπορεί να υποχρεώσει τον ΝΟΙ ακόμη και σε αναστολή λειτουργίας τινάζοντας στον αέρα αυτό το σημαντικό αθλητικό οικοδόμημα της Ηπείρου.

Στο θέμα αναφέρθηκαν δυο αθλητές του ΝΟΙ και μέλη της Ολυμπιακής ομάδας κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης και Γιώργο Τζιάλλας.

«Η προοπτική να μπει λουκέτο στο Ν.Ο.Ι., αφού αδυνατεί να πληρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό είναι ότι χειρότερο για μας, σε μια περίοδο που ετοιμαζόμαστε για την Ολυμπιάδα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γ. Τσίλης, εκφράζοντας τη λύπη του για την άδικη, όπως τη χαρακτήρισε, μεταχείριση του ιστορικού σωματείου της πόλης μας από την Πολιτεία. «Ο Ναυτικός Όμιλος έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ελληνική Κωπηλασία όλα αυτά τα χρόνια και το Κράτος έτσι του δείχνει την ευγνωμοσύνη του. Δεν φτάνει που δεν τον στηρίζουν οικονομικά, του επιβάλλουν και πρόστιμο από πάνω, οδηγώντας τον μ' αυτό τον τρόπο σε κλείσιμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τζιάλλας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του Ν.Ο.Ι. θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα, τόσο όσον αφορά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των δύο πρωταθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και για την μετέπειτα διεθνή αγωνιστική πορεία τους. Όπως σημείωσε, «ο Ν.Ο.Ι., η Διοίκηση και οι προπονητές του βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό μας και μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε την Κωπηλασία δεν έχουμε πληρώσει ούτε ένα ευρώ για προπονήσεις, βάρκες κ.λ.π., όπως δεν πληρώνει και κανένας άλλος αθλητής του Ομίλου μας». 
Πηγή: www.kopilasia.gr
Ο Γ. Τζιάλλας χαρακτήρισε αδιανόητο αυτό που συμβαίνει κι εξέφρασε την ελπίδα η Κτηματική Υπηρεσία να κατανοήσει την αδικία που γίνεται σε βάρος του Ν.Ο.Ι. και να αναθεωρήσει την απόφασή της για το πρόστιμο.

Οι δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές κατέληξαν στις δηλώσεις τους απευθύνοντας δημόσια έκκληση προς την Πολιτεία, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών να στηρίξουν με κάθε τρόπο το Ναυτικό Όμιλο στην υπόθεση του προστίμου που του επιβλήθηκε για... καταπάτηση παραλίμνιας περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη την πολύχρονη ιστορία του σωματείου τους και την ανεκτίμητη αθλητική προσφορά του στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: