Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Κύπρος: Πρωταθλητής 2012 ο Ν.Ο. Λεμεσού!



Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουνίου η Β' Φάση του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, που διεξήχθη στον υδατοφράκτη Γερμασόγειας.

Με την ολοκλήρωση των 6 αγωνισμάτων στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών μέχρι 15 ετών ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού κατέλαβε και πάλι την 1η θέση (όπως και στη Φάση Α' τον Απρίλιο) κατακτώντας 3 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια. Τη 2η θέση κατέλαβε όμιλος ΝΗΡΕΑΣ καταλαμβάνοντας επίσης 3 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο.

Ο πλήρης πίνακας μεταλλίων

Ν.Ο. Λεμεσού 3 3 3
ΝΗΡΕΑΣ 3 - 1
Ν.Ο. Κερύνειας - 1 1
Ν.Ο. Αμμοχώστου - 2 -
Ν.Ο. Πάφου - - -
Ν.Ο. Λάρνακας - - -
Κ.Λ Κουρ. Ξυλούρικο - - 1

Με τα πιο πάνω αποτελέσματα της Β' Φάσης, και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Α' Φάσης, ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού στέφεται πανηγυρικά Πρωταθλητής Κωπηλασίας για την Χρονιά 2012. Την δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης για το 2012 καταλαμβάνει το σωματείο ΝΗΡΕΑΣ και την τρίτη θέση ο Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας.

Τα αγωνίσματα της Β' Φάσης του Παγκύπριου Πρωταθλήματος διεξήχθηκαν κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες και με πλήθος κόσμου να τα παρακολουθούν από τις όχθες του υδατοφράκτη. Κάποιες κούρσες ήταν πραγματικά συγκλονιστικές εφόσον οι βάρκες έπεφταν μαζί στο τερματισμό αναγκάζοντας του διαιτητές τερματισμού να χρησιμοποιήσουν photo finish για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Οι τυχεροί που βρέθηκαν εκεί απόλαυσαν πραγματικά μεγάλες κούρσες μικρών -σε ηλικία μόνο- κωπηλατών, γιατί κατ' άλλα όλοι οι κωπηλάτες / αθλητές που έλαβαν μέρος απέδειξαν τα τεράστια αποθέματα δύναμης και πάθους που διαθέτουν.

Αξιοσημείωτο το γεγονός της επίδειξης για πρώτη φορά στην Κύπρο από αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού κούρσας με δίκωπες και τετράκωπες αγωνιστικές βάρκες. Οι επιδείξεις έγιναν στα πλαίσια των προσπαθειών της Ομοσπονδίας να εντάξει στο πρωτάθλημα του 2013 αγωνίσματα δίκωπων και τετράκωπων με μεγάλο κουπί.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας συγχαίρει όλους τους Ναυτικούς Ομίλους και Σωματεία μέλη της για την συμμετοχή τους στο φετινό Παγκύπριο πρωτάθλημα και ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο) για την υποστήριξη τους προς το άθλημα της κωπηλασίας μέσο της προβολής και προώθησης των δραστηριοτήτων της.

Κλείνοντας αναφέρουμε ότι την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης αρίστων και πρωτευσάντων αθλητών κωπηλασίας για την χρονιά 2011. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην Λεμεσό και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: