Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ν. Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΜΝΗΜΕΣ ΝΙΚΗΦΟΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ»

Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση «Μνήμες Νικηφόρων Αθλητών» στο Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.
            Συλλεκτικά μετάλλια, έπαθλα, δάδες Ολυμπιακών λαμπαδηδρόμων, κύπελλα, σπάνιο φωτογραφικό υλικό, στολές και διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα με θέμα τον αθλητισμό, παρουσιάζονται στο κοινό. Η έκθεση που συνδιοργανώνουν , στα πλαίσια των Αικατερινείων η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης και ο Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «Ζευς» αναδεικνύει τους δεσμούς του τρίπτυχου «σώμα, νους και ψυχή».
            Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των διοργανωτών, συμμετέχει στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση με πλήθος εκθεμάτων, τόσο από το αρχείο του, όσο και από τους εν ενεργεία πρωταθλητές του. Ανάμεσα στα εκθέματα, ξεχωρίζουν  τα 7 Παγκόσμια μετάλλια, τα 2 χρυσά Ευρωπαϊκά και το χρυσό μεσογειακό μετάλλιο που κατέκτησε η πρωταθλήτρια κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου, καθώς και τα 2 Παγκόσμια Μετάλλια και το Μεσογειακό μετάλλιο του Κώστα Καρυώτη μαζί με δημοσιεύματα του τύπου για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992 στη Βαρκελώνη.
            Ακόμη εκτίθενται η δάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι και η στολή των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων 2012 στην Κίνα του κωπηλάτη Νίκου Κακούρη, το χρυσό μετάλλιο της Αγίας Αικατερίνης που απονεμήθηκε το 2014 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γεώργιο στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, καθώς και ιστορικά τρόπαια της νικήτριας τετρακώπου γυναικών του 1967 (Κολοσέντα, Καραθανάση, Καραθανάση, Κίτσιου) και ανδρών του 1967 και 1968 (Κουνδής, Κετσιτζόγλου, Σαμαράς, Λαλούμης, Καραθανάσης) και πολλά μετάλλια που κατέκτησαν αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Βαλκανικούς και διεθνείς αγώνες και πλούσιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό.
             Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας είναι 9:00-14:00 και 18:00-20:30.     
Ο Έφορος Δημ. Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Κώστας Σακκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: