Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Η κωπηλασία κατακτά το Crossfit στην Ελλάδα!

Όλα αυτά τα χρόνια που πραγματοποιούνται αγώνες Crossfit πανελλαδικά μπορεί κανείς να παρατηρήσει εξαιρετικούς αθλητές, οι οποίοι προέρχονται από το χώρο της κωπηλασίας. Στους τελευταίους πανελλήνιους αγώνες Cross Battle 2014, πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι πολλοί πρώην αθλητές κωπηλασίας κατάφεραν να διακριθούν στις κατηγορίες τους.

Συγκεκριμένα, στη κατηγορία των Elite Men ο Γιώργος Μέλλος (Crossfit South Factory) κατέλαβε την 2η θέση και ο Παύλος Βλάχος (Crossfit Volos) μπήκε στη τετράδα των νικητών, αθλητές της κωπηλασίας με σημαντικές διακρίσεις και οι δύο. Επίσης, στη κατηγορία των Elite Women η
Αθανασία Καραμυτηλιού (Crossfit Revolution) κατετάγη 2η. Τέλος, στη κατηγορία των Fitness Men η 1η και η 2η θέση ανήκαν σε κωπηλάτες, στον Μιχάλη Καρακάρα (Crossfit Box Serres) και στον Μιχάλη Μιχαηλίδη (MadBox Crossfit Kalamaria) αντίστοιχα.

Εδώ γεννάται το ερώτημα: «Γιατί στην Ελλάδα συγκεκριμένα οι κωπηλάτες έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις απαιτούμενες προσαρμογές που χρειάζεται το άθλημα του Crossfit σε σχέση με άλλους αθλητές;»

Η απάντηση που μπορεί εύκολα να δοθεί είναι πως όντας κάποιος αθλητής κωπηλασίας έχει δαπανήσει πολλές ώρες προπόνησης και έχει υποβληθεί σε πολύ μεγάλο όγκο προπονήσεων, γεγονός που καθιστά τη φυσική του κατάσταση πολύ υψηλή (αντοχή, δύναμη, ταχύτητα). Αρκεί, όμως, αυτό για να μπορέσει κάποιος κωπηλάτης να διακριθεί σε αγώνες Crossfit εκτός ελληνικών συνόρων; Αυτό εξαρτάται από την ηλικία εισαγωγής του στο άθλημα του Crossfit, τον προγραμματισμό των προπονήσεων του και τη θέληση του κάθε αθλητή. Σίγουρα έχουν μία πολύ σημαντική βάση, στην οποία μπορούν να στηριχθούν και με αυτήν να αναπτύξουν πολύπλευρα και παράλληλα άλλες παραμέτρους που θα τους δώσουν τη δυνατότητα διάκρισης και στο εξωτερικό.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: