Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πάτησαν Ελλάδα οι "χρυσοί" Κόνσολας-Γιάνναρος



Τα πρώτα διεθνή μετάλλια της ελληνικής κωπηλασίας για το 2014 «πάτησαν» Ελλάδα το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι Λευτέρης Κόνσολας και Σπύρος Γιάνναρος μετά από ένα πολύωρο ταξίδι έφτασαν στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές τους το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στον τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών.

Τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς, ο Γενικός Γραμματέας (και πρόεδρος του ΝΑΟΣ) Αντώνης Αργυρίου , ο δήμαρχος Σαλαμίνας Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής , ο Αλέκος Περάματζης προπονητής του ΝΑΟΣ , συγγενείς και φίλοι.

Μιλώντας με το μετάλλιο στο στήθος ο Λευτέρης Κόνσολας αναφέρθηκε στη σημασία της πρώτης νίκης αλλά και στην φιλοξενία των Ελλήνων Ομογενών. Χαρακτηριστικά ο πρωταθλητής του ΝΑΟ Σαλαμίνας είπε:  


«Αν και κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος , μπορώ να πω ότι δεν αντιμετωπίσαμε δυσκολία για να κερδίσουμε. Λειτουργήσαμε πολύ καλά ως πλήρωμα και στις δυο κούρσες , είχαμε κάποια τεχνικά προβληματάκια με τα κουπιά , κατά τα άλλα όμως πήγαμε πολύ καλά και κάναμε μια πολύ καλή αρχή και πιστεύω ότι θα υπάρχει και ανάλογη συνέχεια αφού ανεβαίνει και η προπόνηση από εδώ και πέρα.

Δεν θα μπορούσαμε όμως τίποτα να κάνουμε αν δεν είχαμε τη βοήθεια της ΑΧΕΠΑ και όλων των Ελλήνων Ομογενών του Σίδνεϊ . Πραγματικά μας έκαναν να νιώσουμε πιο Έλληνας , μας αγκάλιασαν σα να ήμαστε παιδιά τους και ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε όταν τους αφιερώσαμε αυτό το μετάλλιο. Ξαναγιόρτασαν προς τιμή μας την 25η Μαρτίου. Ήταν πραγματικά συγκινητικοί και τους ευχαριστούμε πολύ»    

Καλύτερα αποτελέσματα προκειμένου να φανεί ότι η επιτυχία δεν ήρθε τυχαία υποσχέθηκε ο Σπύρος Γιάνναρος . Ο κωπηλάτης του ΕΝΟΑ τόνισε

«Ασφαλώς είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Σίγουρα η διαφορά ώρας μας δυσκόλεψε αλλά τελικά η κούρσες μας βγήκαν όπως θέλαμε. Γνωρίζουμε βέβαια ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε αφού έλειπαν αρκετά δυνατά πληρώματα και ο συναγωνισμός θα είναι μεγάλος στους υπόλοιπους αγώνες που έρχονται. Πρέπει να δείξουμε ότι αυτή η επιτυχία δεν ήρθε τυχαία Από εκεί και πέρα έχουμε πολύ δουλειά και μεταξύ μας αφού ακόμη το πλήρωμα δεν είναι δεδομένο . Γίνονται συνεχώς αλλαγές  και δοκιμάζονται διαφορετικά σχήματα μαζί και με τον Παναγιώτη Μαγδανή για να στελεχωθούν τα καλύτερα πληρώματα στο τέλος».
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: