Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σημάδια ελπίδας για τον ελληνικό αθλητισμό

Του Ν. Α. Κωνσταντοπουλου

Ο ελληνικός αθλητισμός υψηλού επιπέδου μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να έχει συνέχεια, παρά τις αντιξοότητες, που κάθε τόσο ανακύπτουν εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Το έδειξαν τ’ αποτελέσματα σε τέσσερα πρόσφατα πρωταθλήματα: Τα Ευρωπαϊκά ανδρών - γυναικών της κωπηλασίας (δύο χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλια) και της κολύμβησης σε ανοικτό νερό (δύο ασημένια και 7η θέση στη βαθμολογία), το παγκόσμιο συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων (τέσσερις θέσεις -4η, 5η, 7η, 8η- στην οκτάδα, σε ισάριθμα αγωνίσματα) και το ευρωπαϊκό πόλο νέων γυναικών (4η θέση).

Η κωπηλασία, βάσει αποτελεσμάτων, είναι το κορυφαίο άθλημα της χώρας για το 2012. Το σημαντικό είναι ότι νέοι αθλητές διεθνούς επιπέδου αναδεικνύονται συνεχώς.

«Αυτό είναι αλήθεια», λέει ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννης Καρράς. «Η προσπάθεια έχει αρχίσει από το 2005, όταν ήλθε ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο Ποστιλιόνε. Είναι Ιταλός, Ναπολιτάνος, ταιριάζει με τη νοοτροπία μας. Από την αρχή έθεσε νέους κανόνες και καθιέρωσε νέο τρόπο επιλογής των αθλητών των εθνικών ομάδων. Δεν είχε και παρεμβάσεις από την ομοσπονδία. Έχουμε παίδες, κορασίδες, έφηβους, νεάνιδες, νέους και νέες και άνδρες - γυναίκες. Έτσι  παρότι χάνουμε κάποια παιδιά, λόγω της μείωσης των κινήτρων, διαθέτουμε αρκετούς αθλητές. Μάλιστα, κρατάμε τους παίδες και τις κορασίδες με τους Βαλκανικούς, οι οποίοι είναι οι μόνοι διεθνείς αγώνες για την κατηγορία αυτή. Για τη συνέχεια, φυσικά αισιοδοξώ, αλλά θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά», προσθέτει.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ: news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: