Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Στη Θεσσαλονίκη το παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας το 2014!

Μία από τις πλέον σημαντικές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας του 2014, αναλαμβάνει η πόλη της Θεσσαλονίκης. Η τελική απόφαση ελήφθη πριν από λίγο στην Κοπεγχάγη. Η συγκεκριμένη διάκριση για τη Θεσσαλονίκη φέρει τη σφραγίδα της Μαρίας Πασχαλίδου, μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Νεότητας Αθλητισμού κι Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έτσι, η Θεσσαλονίκη, εκτός από Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα Νεολαίας, το 2014 θα είναι και η διοργανώτρια χώρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας.

Συνδιοργανωτές η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και ο Δήμος Θεσσαλονίκης οι εκπρόσωποι των οποίων και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Γιάννης Καρράς και η αντιδήμαρχος Μαρία Πασχαλίδου υπέγραψαν το συμβόλαιο ανάθεσης της διοργάνωσης.

«Είναι μια διεθνής διοργάνωση που θα δημιουργήσει ανάπτυξη στην τουριστική κωπηλασία και θα φέρει μια νέα ομάδα τουριστών στην πόλη της Θεσσαλονίκης » τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς που βρίσκεται στη Δανία και συμπλήρωσε «Ακόμη θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της κωπηλασίας για όλους σε πολλές περιοχής της `Ελλάδας ενώ θα αποτελέσει και μια σημαντική ευκαιρία να αναπτυχθεί η παράκτια που δεν απαιτεί ήρεμα νερά, είναι για όλους τους καιρούς και μπορούν να κωπηλατήσουν όλοι, ακόμη κι αυτοί που δεν είναι αθλητές»

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει συνάντηση με το επιτελείο του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να οριστούν τα χρονοδιάγραμμα αλλά και οι λεπτομέρειες για μια επιτυχημένη διοργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι το Παγκόσμιο Παράκτιας κωπηλασίας θα διεξαχθεί στο θαλάσσιο χώρο από τον Λευκό Πύργο ως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γεγονός που θα το καταστήσει ιδιαίτερα ελκυστικό τόσο για τους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: